Goda nyheter

Hunden Nasa försvann på nyår - nu har hon kommit hem

Av: 

Clara Öhrn

GODA NYHETER

Hunden Nasa fick en tuff start på året när hon blev skrämd av raketer på nyårsafton och försvann.
Efter nio dygns letande är Nasa äntligen återfunnen.
– Det går inte att beskriva, jag är så glad, säger matte Rebecka Åström, som letat dag och natt efter sitt älskade husdjur.

Hunden Nasa försvann vid 18-tiden på nyårsafton efter att ha blivit skrämd av raketer. Sedan dess har hon varit försvunnen. Matte Rebecka Åström har varit utom sig av oro och har letat dag och natt efter hunden, vilket Aftonbladet tidigare rapporterat om.

Fick hjälp från frivilliga

Men efter nio dygns väntan och mycket hjälp från allmänheten hittades äntligen schäfertiken igen.

– Det går inte att beskriva, det är en sån jäkla lättnad och jag är så glad, säger Rebecka Åström, som inte kunnat tänka på något annat sedan försvinnandet.

Med hjälp av ID-hundar som spårade efter Nasa kunde Rebecka lägga ut matspår i området där hundarna markerade. Rebecka och Nasas före detta husse rörde sig också i området för att sprida sin doft för att på så vis locka fram henne.

När en hund varit försvunnen i så många dagar kan den vara skygg, för att inte skrämma henne ytterligare satte de upp en bur att locka in Nasa, sedan satt de vakt i en bil några meter därifrån.

Lyckligtvis gav ansträngningarna resultat och vid tvåtiden på tisdagsnatten såg de Nasa gå in i buren. Via bilen kunde de stänga grinden på buren och få fast henne.

Plötsligt händer det! Hon kom fram vi gråter av glädje! Är på väg för att göra en koll hos veterinären! Vi är så förbannat tacksamma! Som jag sagt hela tiden vet jag inte hur jag ska tacka er!” skrev Rebecka på Nasas facebook-sida efter återföreningen.

”Skrek av lycka”

Nasa blev överlycklig när hon äntligen fick träffa sin matte igen.

– Hon skrek av lycka, berättar Rebecka.

Nasa togs till djursjukhuset i Bagarmossen i Stockholm där det visade sig att hon hade klarat sig undan äventyret utan några större skador. Nu ligger hon hemma på soffan och villa upp sig.

– Det är hon som bestämmer sitt tempo, vi har några lugna veckor framöver, säger Rebecka.

Rebecka vill även passa på att tacka alla som har engagerat sig i Nasas försvinnande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Lys upp höstmörkret – just nu 25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns!

Åhléns

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Hundar

Fyrverkerier

Nyårsafton