Goda nyheter

Här gosar katten Nero – med rådjuret i trädgården

avBabs Drougge, Malin Wigen

Bengalkatten Nero brukar vanligtvis inte tillåta gäster i sin trädgård.

Men när en rådjursbock kom på besök var det annat ljud i skällan.

– Han hade sitt huvud nästan på rådjurets huvud, säger matte Britt Andersson Löf.

Liten, men kaxig – så beskriver Britt Andersson Löf sin bengalkatt Nero.

Det var på tisdagen som Britt skulle kasta ett getöga på katten, som går i band i trädgården, och fick bevittna ett otroligt möte, som Lokaltidningen Mitt i Upplands Väsby var först att berätta om.

– När jag reser mig så ser jag hur rådjuret står och äter ur en zinkbalja, och så ser jag hur katten står upp med tassarna och har sitt huvud nästan på rådjurets huvud, säger Britt Andersson Löf från Upplands Väsby utanför Stockholm.

Foto: Privat

Britt var snabbt uppe med mobilen och knäppte några kort, innan hon sprang upp till sonen, som också ville se kattens nya bekantskap.

Sedan lyckades hon fånga det gulliga mötet på film.

– När rådjuret gick en bit bort så hoppade han ju efter rådjuret två gånger. Liksom gjorde skutt efter honom, precis som han säger antingen ”ska vi leka” eller ”hördu du du, nu tycker jag du ska försvinna”, jag vet inte, säger Britt.

Nero verkade alltså mer än okej med att rådjuret kom besök.

1 av 3 | Foto: Privat
Nero är förhållandevis liten för att vara en bengal.

Att han rentav tycktes se den hornprydda bocken som en vän att gosa med förbryllar hans matte.

– Han var inte rädd, bara nyfiken. Han är lite reserverad – hundar brukar gå bra – men katter däremot, det går inte, de får inte komma in, då blir han vansinnig. Han kör bort dem totalt alltså. Så det är lite annorlunda, säger Britt.

Om mötet var det första tecknet på en spirande vänskap återstår att se. Rådjuret är nämligen en återkommande gäst i familjens trädgård.

– Jag tror sonen såg honom på morgonen dan därpå. Vi har haft två rådjur här, men bocken har jag inte sett på hela vintern, men sen helt plötsligt så stod han där ute här i tisdags. Och så katten på honom nästan, skrattar Britt Andersson Löf.

ARTIKELN HANDLAR OM