PRESENTERAS AV

William fick närkontakt – med sälungen

GODA NYHETER

William Persson, 21, hade hoppats på att ta några härliga bilder i skärgårdsmiljö när han gav sig ut i vårsolen under påskhelgen.

Han hade dock aldrig räknat med att komma hem med kameran fulladdad av närbilder på en, minst sagt, gullig sälkut.

– Jag hade kunnat klappa den om jag ville, säger William.

Norröra är den ö där Saltkråkan spelades in, och ligger inte alls långt från Stockholms innerstad.

Precis som Tjorven har William tillbringat alla sina somrar på ön, och under påskhelgen var han där alldeles själv. Han bestämde sig för att ge sig ut och ta några krispiga bilder i vårsolen.

– Helt plötsligt fick jag syn på den här fantastiskt vackra sälungen, säger William Persson, som bor i Uppsala.

William började försiktigt att närma sig den ulliga sälkuten för att inte skrämma bort den. Han märkte snart att den inte verkade särskilt rädd, utan tvärtom intresserad av hans kamerautrustning.

– Då kunde jag fortsätta krypa närmre och närmre tills jag var så nära att jag i princip hade kunnat klappa den om jag ville, men jag valde att bara fota i stället, säger William Persson.

1 av 3 | Foto: William Persson
William, 21, hittade sälungen på Norröra där Saltkråkan spelades in.

En hel timme hängde William tillsammans med sälungen i solen, innan han var tvungen att slita sig. Därefter delade han med sig av en av bilderna på sin instagram.

– Det var svårt att gå, men till slut så måste man göra det, man kan inte stanna hela dagen kände jag, men jag fotade och filmade så länge kamerabatteriet tillät och sen så lämnade jag den i fred medan den somnade om i solen.

5 saker som gör dig lyckligare 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM