Lisas bild avslöjar ”typiska svenskar”

1 av 2 | Foto: privat

avJonna Claesson

GODA NYHETER

Lisa Malmströms fotografi på personer som njuter av årets första solstrålar har fått hundratals att skratta.

– Det var ju den typiska svensken, säger hon.

I onsdags när Lisa Malmström och hennes sambo var ute på promenad i solen fick de sig ett gott skratt. Vid den långa bänken vid Kalmarsundsparken hade människor satt sig för att njuta av vädret, däremot med minst en armlängds avstånd från varandra, vilket Barometern berättade om först.

– Jag brukar se livet i bilder och när jag såg det här så skrattade jag bara. Det var ju den typiska svensken.

Lisa berättar att hela Kalmar var ute och promenerade vid lunchtid men det var inte en enda människa som hade lust att prata med någon annan.

– Jag tror inte att folk i Sverige gör såhär för att vara otrevliga. Det handlar snarare om att vi är uppväxta så. Att man behöver sitt space liksom.

”Skulle gjort ett experiment”

Hon ångrar att hon inte gjorde ett litet experiment och gick fram till någon okänd och satte sig riktigt nära.

– Jag skulle gått fram och sagt hej för att se om någon hade vågat stanna kvar. Jag var nyligen i USA och där är det ju helt tvärt om, där hälsar alla på varandra.

När hon kom hem kunde hon inte sluta tänka på bilden och la ut den i gruppen ”Kalmar på Facebook”. Reaktionerna blev många och kommentarerna har rullat in sedan dess.

– Jag tycker att bilden är ett budskap att skicka vidare. De flesta sitter ju med sina telefoner. Jag känner bara ”Hallå, titta upp. Vi lever här och nu”.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

Sverige