Sjukhusets fina gest – till de för tidigt födda bebisarna

avMalin Wigen

GODA NYHETER

På ett sjukhus i Boston i USA såg man till att ge familjerna en guldkant i tillvaron. De för tidigt födda bebisarna fick små halloweendräkter – och en fotosession, rapporterar WCVB US.

Foto: Skärmdump WCVB US
Klär ut barnen inför halloween.

På sjukhuset i Boston såg man till att sjukhusets yngsta patienter fick fira halloween. Där klädde man de för tidigt födda bebisarna på intensiven i små maskeraddräkter.

– Jag kunde inte tänka mig bättre passande kostymer, inte bara för deras personligheter utan även för allt de har gått igenom, säger mamman Lindsey Matis, till WCVB US.

Hennes tvillingar Willow och Sienna Matis, som har fått på sig ”Wonder woman”-dräkter, föddes i augusti i 28:e veckan. De vägde endast 0,9 kilo vardera.

– De är de starkaste flickorna jag känner, säger Lindsey Matis.

De står bakom initiativet

Det är en föräldragrupp som har varit i samma situation som ligger bakom initiativet till dräkterna. Initiativet är en del av välgörenhetsprojektet Project Sweet Peas.

– De vet vad föräldrarna behöver, säger Molly Wylie som jobbar på intensiven, till WCVB US.

Förutom att de fixade dräkter ordnade även sjukhuset en fotosession med bebisarna.

För föräldrarna kan det kännas isolerat på intensiven, så syftet med Sweet Peas är att skapa en gemenskap och att ge stöd.

– Att kunna ge familjerna dessa kostymer och en normal upplevelse är verkligen speciellt, säger Molly Wylie och fortsätter:

– Vi skickar sedan fotona till dem, och det är ett väldigt speciellt minne för dem att spara.

Lindsey Matis håller med om att fotot är värdefullt.

– Jag tror att vi nästa halloween kommer att tillbaka och tänka att vi fixade det, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tvillingar

Halloween