Därför hyllar Ebba, 21, busschauffören

Natten mot söndag satt Ebba Kvarnström och undrade hur hon skulle ta sig hem säkert. Bussen hon satt på stannar en bra bit från där hon bor i Torslanda.

Men tack vare busschauffören som valde att lämna sin rutt kom Ebba hem säkert.

– Han satte mig främst och tänkte inte på sig själv, säger Ebba Kvarnström.

När Ebba kom till busshållsplatsen i centrala Göteborg under söndagen såg hon att hennes buss var inställd. Ebba hoppar på en annan buss som stannar en bra bit från där hon bor i Torslanda, något GT också skrivit om.

Då klockan var efter 02 på natten var det inte många passagerare ombord. Och när hon var den enda kvar tog hon mod till sig.

– Då frågade jag om det var möjligt om han kunde åka in i mitt bostadsområde trots att han inte skulle köra där, berättar Ebba och fortsätter:

– Han svarade direkt: ”Självklart kan jag göra det. Ingen tjej ska behöva gå själv hem i mörkret”.

”Känns viktigt att lyfta något positivt”

Ebba trodde inte att busschauffören skulle köra in i området, och ännu mindre köra henne nästan hela vägen hem till dörren.

– Han satte mig främst och tänkte inte på sig själv trots att han har tidsschema att följa. Han tyckte att det var viktigare att få hem mig, säger Ebba.

Nu vill Ebba hylla chauffören.
Nu vill Ebba hylla chauffören.

Nu vill hon uppmärksamma busschauffören som körde henne hem på natten.

– Det är mycket negativa kommentarer om hur bussar är sena och chaufförer är otrevliga. Därför känns det viktigt att lyfta något positivt.

I Facebook-gruppen ”Grannar i Torslanda” hon hyllar chauffören genom att ge honom dagens ros. Inlägget har fått spridning på sociala medier, men än har Ebba inte listat ut vem den snälle chauffören som körde henne hem är.

Men om hon får möjlighet att träffa honom igen vet hon precis vad hon skulle säga.

– Jag skulle säga att jag var supertacksam att han tog sig tiden att körde hem mig. Det är inte så kul att behöva gå själv i mörkret, så jag uppskattar verkligen det han gjorde.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN