Här är samkönade muslimska äktenskapet

GODA NYHETER

Nu har historia skrivits – Storbritanniens första samkönade muslimska par någonsin har gift sig, rapporterar Express and Star.

1 av 2 | Foto: Youtube1

Jahed Choudhury, 24, från Darlaston blev tillsammans med Sean Rogan, 19, redan 2015. Och nu har paret gift sig – efter en ceremoni i Walsall, där de hade på sig traditionella muslimska kläder och lovade varandra trohet.

Jahed, som vuxit upp med föräldrar från Bangladesh i ett traditionellt muslimskt hushåll, säger att han tidigare känt sig som ”ett svart får” i familjen.

– Jag stack ut... jag gillade aldrig fotboll, jag föredrog modeshower på tv. Jag minns att kände mig fångad, säger han till Express and Star.

Foto: Youtube/Skärmdump
Här gifter sig Jahed och Sean.

”Vill visa hela världen”

Han försökte ändra sitt liv, och hade under en period en flickvän. Men det gick inte att ändra på hur han kände sig. Istället fick han självmordstankar. Men så vände allting en dag – när han träffade Sean.

De fick bostad tillsammans och har bott ihop i två år. Och i juni förra året bad Jahed Sean att gifta sig med honom. Jahed säger att hans familj fortfarande inte accepterat hans läggning – men han vill förändra den inställningen.

– Vi ska visa hela världen att det är okej att vara gay och muslim, säger han.

Äktenskapet firades med en stor fest hemma i Darlaston – och sedan bär det av på en veckas semester i Spanien.

– Allt handlar om att visa att jag inte bryr mig. Jag vill säga till alla som går genom det här att det är okej, säger Jahed till Express and Star.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hbtq