Nioåring sökte jobb som jordens beskyddare

avJonna Claesson

1 av 2 | Foto: TT/Twitter
Nioårige Jack Davis sökte jobbet som beskyddare av jorden.

Rymdorganisationen NASA söker en person som kan ansvara för att skydda jorden mot utomjordingar. Nu har nioåriga Jack Davis från New Jersey sökt tjänsten.

”Jag må vara nio år men jag tror att jag skulle vara lämplig för jobbet. En av anledningarna är att min syster säger att jag är en alien”, skriver han i sin ansökan.

Vad som finns ute i rymden är det inte riktigt någon som vet, men nu har rymdorganisationen Nasa bestämt att vår jord måste skyddas från utomjordingar. Därför söker de nu en forskare som ska jobba som "planetarisk skyddsansvarig" ute i rymden.

För att få tjänsten behöver du bland annat ha en examen i fysik, ingenjörsvetenskap eller matematik. Du måste också ha kompetens inom och erfarenhet av rymdvetenskap. Det kanske känns som en lång väg dit men när du väl har fått jobbet tjänar du runt en och en halv miljon per år.

Jack Davis, 9, från New Jersey fick höra talas om jobbannonsen. Han tyckte att han var perfekt för tjänsten och sökte direkt, vilket CBS News var först med att berätta.

”Jag må vara nio år men jag tror att jag skulle vara lämplig för jobbet. En av anledningarna är att min syster säger att jag är en alien. Jag har också sett nästan alla rymdfilmer man kan se. Jag har också sett showen Marvel Agents of shield och hoppas på att få se filmen Men in black också. Jag är bra på tv-spel och är ung så jag kan lära mig tänka som en alien", skrev Jack i ett handskrivet brev till Nasa som delade brevet på Twitter.

”Hoppas vi ses på NASA”

Jim Green, chef för planetär vetenskap på Nasa, såg Jacks arbetsansökan och skickade ett peppande svar tillbaka.

"Jag hör att du är en väktare av galaxen och intresserad av att vara planetarisk skyddsansvarig. Det är bra! Det är ett viktigt arbete som handlar om att skydda jorden från små mikrober när vi tar tillbaka prover från månen, asteroider och Mars. Vi letar alltid efter framtida forskare och ingenjörer som kan hjälpa oss, så jag hoppas att du kommer studera flitigt och att det går bra i skolan så att vi ses här på NASA en dag”, skrev Jim Green tillbaka.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Nasa

New Jersey

Rymden