Här stannar busschauffören – för att hjälpa flickan som ramlat

Publicerad:
Uppdaterad:

GODA NYHETER

Norska Stig Nesse körde sin vanliga rutt hemåt när han plötsligt fick bromsa. Bussen framför honom hade stannat mitt på motorvägen – för att hjälpa en liten flicka som ramlat av sin cykel.

– Det var en så fin sak att se och det är ännu roligare att ha fått det på film, säger Stig.

43-åriga Stig Nesse från norska Stavanger var på väg hem från jobbet när han fick bevittna en väldigt god gärning. Han körde på motorvägen som vanligt när bussen framför honom stannar till.

– Jag undrade vad det var som hände. Sen såg jag hur chauffören gick ut ur bussen, berättar Stig.

Busschauffören hade fått syn på den lilla flickan som hamnat i trubbel. Hon hade ramlat av sin cykel – och var i behov av hjälp.

Det var då han bestämde sig för att rycka in.

– Det var en så fin sak att se, det var verkligen ett ögonblick, säger Stig.

Stig Nesse fångade den goda gärningen på film.
Foto: Privat
Stig Nesse fångade den goda gärningen på film.

Norsk viralsuccé

Sedan ett tag tillbaka har Stig en dashcam i sin bil. Det var en present från en vän och när han insåg att han förevigat ögonblicket – ville han dela med sig av det.

– Det var en så fin sak att se och det är ännu roligare att ha fått det på film. Jag vill visa och sprida att det finns goda människor.

Stig delade det på Facebook och klippet är en av norska tidningen VG:s mest sedda klipp i veckan. Videon har blivit viral succé i Norge, där många hyllar den hittills okända busschauffören.

– Hade jag kunnat hälsa honom något så hade det varit att det var en god gärning som jag vill tacka för. Det är fint att se att godhet verkligen finns överallt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN