Hittade nio år gammal flaskpost – nu letar han efter Ida

1 av 2 | Foto: Privat
Svante Lindbloms dag på stranden fick en spännande vändning när han hittade en flaskpost
GODA NYHETER

Svante Lindbloms dag på stranden fick en spännande vändning när han hittade en flaskpost – skickad för nio år sedan, skriver Nyheter24.

I tisdags befann sig 32-åriga Svante Lindblom med sin familj på stranden på Särö, söder om Göteborg. De var där för att hitta lite drivved att ta hem – men det Svante skulle hitta skulle vara mer spännande än så. Bland stenblocken skymtade han en genomskinlig plastflaska.

– Den var fastklämd mellan stora stenar, jag fick kämpa för att få ut den.

Efter en liten match lyckades Svante och han såg direkt att det rörde sig om en flaskpost.

– Det kändes häftigt. Jag tror inte att jag hittat en flaskpost tidigare i mitt liv. Det var kul att jag hade hela familjen med mig.

Skickades av förskoleklass

När han läste brevet i flaskposten visade det sig att den färdats ända från Nordjylland i Danmark, där en förskoleklass släppt den i vattnet – och att den skickades för nio år sedan, den 13 juni 2008.

– Den måste ha legat här ett tag, det är inte så jättelångt mellan Danmark och hit.

"Vi är en förskola och ett av barnen hittade nyss en flaskpost. Därför fick vi idén att själv kasta en flaskpost i bukten vid Hals hamn. Vi hoppas att de som hittar vårt brev är trevliga nog att låta oss veta när och var det dyker upp”, stod det i brevet som var undertecknad med Ida.

I hopp om att kunna återförena flaskan med de som skickade den för nio år sedan har han skrivit på en Facebooksida för Hals skola – som förskoleklassen gick i.

Plötsligt såg jag något inklämt mellan ett par stenar, såg direkt vad det var och kämpade för att få ut det. En flaskpost!!! Närmare bestämt en flaskpost skickad av en Ida i klass 0b den 13 juni 2008! Igår 25 juli 2017 hittades den, drygt 9 år senare! Jag undrar lite hur det är med Ida idag...”, skriver han i inlägget.

Hoppas att flaskposten hittar tillbaka

Än så länge har ingen hört av sig till Svante men hoppet är inte ute.

– Jag jobbar själv i skola och kan nog se det spännande i att den faktiskt dök upp. Är det här något som någon har saknat, eller är det någon som undrar var det här flaskposten tagit vägen. Det är klart om det hade varit kul om någon blir glad för att den är hittat och kul om någon minns den, säger han och fortsätter:

– Det kan vara ett tillfälle för den här förskoleklassen att träffas och prata om den här flaskposten dök upp.

ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark

Göteborg

Familj

Feelgood