Christer bjöd de äldre på stort grillgalej

avDennis Jörnmark Callstam

Publicerad:
Uppdaterad:

När Christer hörde att de äldre på boendet inte hade någon grillkväll planerad bestämde han sig direkt – det var dags att gripa in, rapporterar SVT Uppsala.

– Jag blev lite upprörd och kände att vad fasiken, det måste vi göra något åt, säger han till Aftonbladet.

1 av 3 | Foto: Privat
Här hugger de äldre in på kalasmaten.
Foto: Privat
Christer Åsén.

Tidigare under sommaren frågade Christer Åsén sin sambo, som jobbar på äldreboendet Björkgården i Knutby, om de äldre hade någon grillkväll att vänta under sommaren.

Christer är själv en stor kött- och grillfantast, och tycker att det är allas rätt att få brassa på en saftig bit under sommarsäsongen.

– Man hör lite om hur de har det uppe på boendet, och det låter inte jättekul. Så jag frågade om de inte skulle grilla där uppe, säger han.

När sambon berättade att boendet inte hade någon grill bestämde sig Christer för att gripa in på egen hand.

– Jag blev lite upprörd och kände att vad fasiken, det måste vi göra något åt. Grilla borde man få göra även om man blir gammal och bor på äldreboende.

Ett dignande bord

Sambon kollade upp möjligheterna och fick grönt ljus. I lördags kom Christer till boendet med Weber-grillen i högsta hugg. Han själv hade med sig egenjagat vildsvin.

Personalen bidrog med potatissallad, bratwurst och fläskkarré. Vid lunchen klockan 12 hade ett dignande bord dukats upp åt 22 hungriga pensionärer.

– Vi mättade allihop! De är inte så stora i maten, så det blev en del kvar. Men jag blev kallad ”grillmästaren”, haha.

Besöket var så populärt att Christer redan börjat planera för en återkomst.

– De frågade när jag kommer igen, så vi ska styra upp något. Jag har lovat att komma tillbaka.

”Känna lukten av grill”

Christer tycker att det är en självklarhet att även våra äldre ska få chansen att njuta av grillad mat i sommarvädret.

– Ja, jag vill hjälpa till att sätta lite guldkant några gånger per säsong, under sommarhalvåret sådär. Så man får grilla och känna lukten, säger han.

Rolf Nord, verksamhetschef på Björkgården i Knutby, bekräftar att besöket var populärt, och hoppas att Christer kommer tillbaka snart.

– Det är jättespännande och vi tycker det är jätteroligt när det kommer initiativ från människor utifrån. Fantastiskt trevligt och de boende har tyckt att det var väldigt kul, säger han till SVT Uppsala.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Knutby