Polisen skänker nallar till utsatta barn

1 av 2 | Foto: TT
Polisen har hyllats efter terrorattacken.
GODA NYHETER

Efter terrordådet i Stockholm har mängder av nallar placerats på polisbilar – för att tacka för polisernas insats under helgen. Nu skänks de till behövande barn.

– Jag tycker att det här är en fin gest, att man kan få ut någonting positivt, säger Mats Lindström hos polisen till Metro.

Kort efter terrorattacken i Stockholm började hyllningar till polisen strömma in. Och sedan har det fortsatt. Och fortsatt. Och fortsatt. Polisbilar svämmades över av blommor och nallar. Rörande bilder på poliser som kramas med sörjande stockholmare har spridits i tidningar och sociala medier.

Nu har polisen fattat beslut kring vad som ska hända med de gosedjur som samlats in. De skänks till Barnahus Stockholm – som tar hand om ungefär 1 500 utsatta barn varje år.

– Det har varit en väldigt tragisk händelse och jag tror att vi alla har funderat mycket över det här, säger Mats Lindström, chef för sektionen för brott i nära relation i Stockholm city till Metro.

Barnahus tar hand om barn från Stockholm, Sundbyberg, Solna, Lidingö och Ekerö. Specialister från såväl polis som landsting, kommun och Åklagarmyndigheten finns där som stöd för barnen.

”Kan betyda mycket”

Mats Lindström hoppas att barnen kan få ytterligare trygghet med hjälp av de nallar polisen nu skänker.

– Jag tycker att det här är en fin gest, att man kan få ut någonting positivt. Det är väldigt många barn som utsätts för både sexuella övergrepp och våldsövergrepp i Stockholm, säger han.

Även via Facebook har polisen delat med sig av gesten. På Södermalmspolisens konto har en bild på nallarna och en text om den fina gesten fått mängder av delningar och gilla-markeringar.

– En nalle kan betyda väldigt mycket för ett barn och ge trygghet över tid, säger Mats Lindström till Metro.

Nallarna lämnas över inom de närmaste dagarna.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook