Efter sorgliga nyheten – hela Sverige vill bjuda pojken på kalas

avMalin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:

Nyheten om den fyraårige pojken som inte blir bjuden på kalas på grund av sin funktionsvariation har berört människor Sverige över. Nu vill flera företag bjuda honom på både fika och tårta.

– Det är ett fantastiskt engagemang som har riktats tillbaka till oss. Jag är glad, rörd och tacksam, säger mamman till SVT Nyheter.

Situationen för en fyraåring uppdagades i veckan när dennes mamma berättade att han inte blir bjuden på kalas. Flera gånger har mamman hört att det pratas om kalas, men inbjudan till sonen har uteblivit. Enligt mamman har det att göra med att han har en funktionsvariation, närmare bestämt en språkstörning som gör det svårt för honom att få fram det han vill säga, något Aftonbladet skrivit om tidigare.

Flera har berörts av mammans berättelse – och nu har flera företag hört av sig och erbjudit gratis fika och tårta till pojken.

– Det är ett fantastiskt engagemang som har riktats tillbaka till oss. Jag är glad, rörd och tacksam, säger mamman till SVT Nyheter.

Foto: Colourbox/TT
Den fyraårige pojken får nu stöd från människor landet över.

Han ska må bra och känna sig glad och trygg. Nu hoppas mamman att diskussionen fortsätter.

– Det här är en situation som de flesta föräldrar kan leva sig in i oavsett om de har funkisbarn eller inte. Alla barn, och ännu mer funkisbarn, måste få finnas till på sina egna villkor, säger hon och fortsätter:

– De måste räknas in, för det gör de inte alltid. Det finns så många situationer där de här barnen väljs bort. Och jag tror att det finns många barn, funkis eller inte, som inte blivit inbjudna till ett enda kalas.

Var snäll – allt blir bättre! 00:29
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM