Skulle begravas ensam – då ställde staden upp

1 av 3 | Foto: Rabbinen och hennes dotter blev så glada att folk ställde upp – ”Det var fantastiskt”.
GODA NYHETER

Det såg ut som att ingen skulle komma på Francine Steins begravning.

Men tack vare ett fint initiativ dök över 30 främlingar upp för att ta farväl av henne.

Elchanan Weinbach är rabbin i Rockland County i New York i USA. I förra veckan fick han veta att en kvinna vid namn Francine Stein, 83, hade gått bort men eftersom hon hade varken familj eller vänner i livet skulle ingen komma på hennes begravning.

Han kände då att han inte kunde låta henne föras till den sista vilan själv och när han berättade om händelsen för sin dotter Ora kände hon likadant. Hon gick då ut på Facebook och frågade om inte några ville komma på begravningen.

– Det störde mig verkligen och jag kände att ”hur kunde det här ske?”. Så jag tänkte att om bara någon kunde närvara så vore det en fin sak att göra för den här kvinnan, säger hon till The Journal News.

”Hon var en underbar person”

Och frågan gav resultat. När det var dags för begravning dök över 30 personer upp för att ta farväl av Francine. Tillsammans bar kvinnor och män hennes kista och sänkte ned den i jorden. Talen hölls kort eftersom ingen visste någonting om Francine förutom hennes födelsedatum men på kyrkogården fick rabbinen veta att hon varit musiker och undervisat på den prestigefyllda musikskolan Juilliard.

När Gwendolyn Curry, som arbetat på ålderdomshemmet där Francine bodde, fick reda på att helt okända människor ställt upp för Francine brast hon i gråt.

– Jag skulle ha gått. En hel drös människor här skulle ha kommit. Alla älskade henne. Hon var en underbar person.

Ora vill inte ta åt sig någon ära för begravningen utan tackar istället alla de som tog sig tid att komma dit för Francine.

– Jag gjorde ingenting. Jag skrev bara ett inlägg på Facebook. De som kom hit mitt på dagen, de var de som gjorde något. Det var fantastiskt, säger hon till Journal News.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA