Harpalt fastnade i poolfiltret – räddades

1 av 5 | Foto: Privat
Kåre hittade en harpalt i poolfiltret.
GODA NYHETER

Kåre Mölder fick sig en överraskning när han rensade poolfiltret – en liten harpalt hade sugits in.

– När jag hittade honom var han mer eller mindre död.

Kåre Mölder som bor i Taxinge har som rutin att rensa poolfiltret efter att han har gett hästarna lunch. I måndags gjorde han en ovanlig upptäckt när han lyfte på locket till filtret.

– Det satt en hare där inne, den fick precis plats. Jag fick ju en chock.

Kåre lyfte upp haren, eller rättare sagt harpalten, och var först var helt säker på var död. Men när han la den på sidan så såg han att morrhåren och nosen rörde på sig.

– Då virade jag in den en handduk och masserade den. När den började ge ifrån sig små ljud så tänkte jag att den nog kommer klara sig.

”Skuttade iväg i 180”

Han tog med den till hundgården där han la den så att inget rovdjur skulle komma fram och knipa den. Efter två timmar satt den plötsligt upp och var hur pigg som helst, berättar Kåre.

– Han tittade fram med pigga ögon och skuttade iväg i 180.

”En fantastisk liten solskenshistoria”

För Kåre, som tidigare har arbetat som skådespelare, var det första gången han hittat ett djur i poolfiltret – om man inte räknar med en groda. Han ska nu skaffa sig en bräda, som han ska lägga i poolen, som grodor, harar och andra djur kan klättra upp på vid behov. För troligen har harpalten simmat runt i poolen för att sedan tröttna och sugits in i filtret.

– När jag hittade honom var han mer eller mindre död, men var jättepigg när han kom därifrån. Det var en fantastisk liten solskenshistoria.

ARTIKELN HANDLAR OM