Blev orolig för farmor – ringde dit en pizza

Av: Dennis Jörnmark Callstam

Publicerad:
Uppdaterad:
Barnbarnet Eric hittade Claire Olsen i Florida med hjälp av lite kreativitet – och pizza.
Foto: FAKSIMIL / WFTV
Barnbarnet Eric hittade Claire Olsen i Florida med hjälp av lite kreativitet – och pizza.

När Eric blev orolig för farmor Claire efter orkanen Matthew hittade han en smått genial lösning – en klassisk pizzaleverans.

– Hennes ansiktsuttryck när hon pratade med Eric var helt ovärderligt, säger pizzabudet Lance till WFTV.

Eric Olsen i Nebraska, USA, blev orolig för sin farmor Claire. Efter orkanen Matthews härjningar i Florida där hon bor hade han inte lyckats få tag i henne på två dagar.

Han bestämde sig för att någon behövde ta sig till huset för att kolla läget med farmor. Då slogs han av en tanke – varför inte beställa hem en pizza till henne? Sagt och gjort slog han numret till Papa John's i hennes hemstad och beställde en pepperonipizza.

– Det är många som är sugna på pizza efter orkanen, säger pizzabudet Lance Tyler till WFTV.

Misstänkte lurendrejare

Men den här gången hade Lance fått väldigt specifika instruktioner för leveransen. Bland annat skulle han ringa ett visst nummer när han var på plats. Det gjorde han – och i andra änden svarade Eric, som undrade om allt var okej med hans farmor.

Claire var i sin tur inte så sugen på att öppna dörren. Hon var rädd för att det rörde sig om någon typ av blåsning eftersom hon inte beställt någonting. Men när pizzabudet ropade genom dörren att det var hennes barnbarn som beställt bestämde hon sig för att öppna. Då fick hon såväl en pizza i handen som Erics röst i örat.

– Han sa "farmor, jag har inte hört från dig på två dagar, jag blev orolig. Du måste väl vara ganska hungrig nu". Pizzan smakade fantastiskt, säger Claire.

"Helt oväderligt"

Pizzabudet Lance fick i sin tur en upplevelse av sällan skådad karaktär. Claires reaktion slog högre än vilken drickspeng som helst, berättar han för WFTV.

– Hennes ansiktsuttryck var helt ovärderligt. Det kändes bara... "wow!", säger han.

Efter händelsen har Claire fått sin telefon inkopplad igen och har ringt runt till nära och kära för att berätta att allt är okej med henne.

Publicerad:

LÄS VIDARE