PRESENTERAS AV

Här räddas papegojan Diablo av brandkåren

SVENSKA HJÄLTAR

Papegojan Diablo är fem år men har redan hunnit vara med om sin andra räddningsinsats. Efter att ha blivit rädd för snö flög han upp i ett träd, som var ungefär 16 meter högt. Då kom räddningstjänsten för att rädda den uppskrämda fågeln.

– Det hände när jag gick ut med fågeln och skulle slänga soporna. Han brukar hänga med då, säger fågelns ägare Daniel Porras.

När Daniel Porras, 32, från Västerhaninge skulle ta en kort promenad och lämna soporna under tisdagskvällen tog han som vanligt med sin följeslagare papegojan Diablo. Men olyckan var framme när Daniel satte ner fågeln på trappen där det låg snö. Och något som blev mycket tydligt var att Diablo inte gillar snö.

– Man märkte att han fick lite panik, säger Daniel.

I paniken flög Diablo iväg, först siktade han på ett staket i närheten men när det låg snö där också flög han vidare till ett ungefär 16 meter högt träd.

– Jag tänkte bara att ”nu är det dags igen, hoppas han inte flyger för långt”.

Men Daniel, som varit med om det här tidigare, fick inte panik. Han ringde efter räddningstjänsten som först inte ville komma eftersom de bedömde att risken var att Diablo skulle flyga vidare i rädsla om de åkte upp med en korg.

– Men jag lyckades övertala dem när jag sa att jag inte trodde det.

Foto: Pontus Altin
Det tog ungefär 50 minuter att rädda Diablo.
Foto: Pontus Altin
Räddningstjänsten var först tveksamma till att rycka ut.

Den dramatiska räddningsinsatsen är inte Diablos första:

– Vi har fått hämta honom med brandkår en gång tidigare. Så han vet att någon kommer och hämtar honom, det är lite coolt.

När Daniel får frågan om varför inte Diablo bara kunde flyga ner själv förklarar han att fåglar måste tränas till sådant.

– Det är inte så lätt som vi tror.

Följ Goda nyheter på Facebook

Foto: Pontus Altin
”Hoppas han inte flyger för långt” var Daniels första tanke när Diablo flög iväg.
Foto: Pontus Altin
Efter händelsen har Diablo mått som vanligt.
Tänk på detta innan du skaffar husdjur 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Husdjur

Haninge