Goda nyheter

Finley försvann på nyårsafton – nu är han återfunnen

Av: 

Malin Wigen

GODA NYHETER

Hunden Finley hörde en smäll och försvann spårlöst på nyårsafton. På tisdagen, två dagar senare, har han äntligen återförenats med sin matte Elin Larefalk och husse.

– Vi är helt överlyckliga. Vi har sprungit runt i blindo och ropat på honom överallt, säger Elin.

På nyårsafton lämnade 21-åriga Elin Larefalk och hennes sambo sin hund Finley hos sambons morföräldrar där han skulle ha det lugnt och tryggt. Men så blev inte fallet – när de skulle gå ut med vovven försvann han spårlöst.

– De hade dörren på glänt när de skulle sätta på honom selen. Då hörde han en smällare, stack iväg och kom inte tillbaka.

Kommer inte åka bort på nyår igen

Sökandet efter Finley sattes igång och Facebookgruppen ”Hitta Finley bortsprungen i Södertälje” startades. Flera människor ville hjälpa till att hitta honom. Och det hela fick ett lyckligt slut – en gammal klasskompis till Elin hittade honom ute på Viksbergs golfklubb. Hon ringde Elin direkt som slängde sig i bilen med sambon.

– Han viftade på svansen med hela kroppen och ålade sig ur hennes famn till min famn. Han slickades oss i ansiktena och var hur glad som helst. Han var så välbehållen – inte sårig, inget brutet och inte blöt och nedfrusen. Han mådde bra och var sig själv, säger hon och fortsätter:

– Vi är helt överlyckliga. Vi har sprungit runt i blindo och ropat på honom överallt.

Nu är Finley hemma och turas om att gosa med Elin och sambon och morföräldrarna. Han är lite stel och försiktig när han går men är annars glad. Enligt Elin kommer de inte åka bort på nyår igen.

– Jag tycker det är väldigt tråkigt att man ska behöva anpassa sin hunds liv efter att andra vill skjuta raketer men det är en annan diskussion.

Publisert:

LÄS VIDARE

Finley skrämdes av fyrverkerier – sprang bort

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Hundar

Nyårsafton

Södertälje

Fyrverkerier