Goda nyheter

Hanna skänker sin brudklänning – vill ge någon annan chans till sitt drömbröllop

Av: 

Nathalie Mark

GODA NYHETER

När Hanna skulle gifta sig med sin Eleonor hade de en begränsad budget och gjorde allt för att hålla nere kostnaderna. Nu skänker hon bort sin brudklänning för att kunna hjälpa någon annan.

– Om jag kan hjälpa någon en bit på vägen mot deras drömbröllop så kändes det helt självklart att göra det, säger hon.

Att planera ett bröllop är för många ett heltidsprojekt som kan dra ut på tiden – och gräva stora hål i plånboken. Just därför bestämde sig Hanna Krohn, 35, för att skänka bort sin bröllopsklänning.

– Jag har haft dålig ekonomi hela mitt vuxna liv och trodde aldrig att jag skulle kunna få ett så fint bröllop som jag fick. Så om jag kan hjälpa någon annan en bit på vägen mot deras drömbröllop så kändes det helt självklart för mig att göra det, säger hon.

”För några år sedan hade jag inte haft råd”

Hanna berättar att hon och hennes fru Eleonor hade en begränsad budget och gjorde allt för att hålla nere kostnaderna.

– Jag lagade all mat själv, köpte alla ingredienser på extrapris, vår vän sminkade oss båda och vi köpte våra klänningar begagnat. Trots det gick bröllopet på över 100 000 kronor. För några år sedan hade jag inte haft råd att ha det här bröllopet.

Blev blåst på en klänning

Som ny kostade hennes klänning 12 000 kronor, Hanna betalade 4500 för den – men ett tag såg det ut som hon inte skulle få någon klänning alls.

– Jag hade köpt en klänning online men så blåste säljaren oss och försvann. Och då stod jag där med 2,5 månad kvar till bröllopet och ingen klänning. Jag drar en storlek större än 38 och då är det inte så lätt. Där och då hade jag behövt lite hjälp.

Men hon fick tag i sin klänning. Och hon säger att hon flera gånger hört folk med storlekar över 40 tvekar på om de ens kan ha riktiga brudklänningar – det vill hon passa på att motbevisa.

– Det kan man absolut, även om det kan vara svårt att hitta en.

”Blir så rörd av responsen”

Under torsdagen lade Hanna så ut ett inlägg på Facebook där hon efterlyser någon att skänka sin brudklänning till. Och trots att det inte ens gått ett dygn sedan hon lade upp inlägget har över 50 personer hört av sig till henne.

– Jag hade aldrig förväntat mig en sådan respons. Folk har verkligen skrivit långa uppsatser och delat med sig av sina livsöden, av död, arbetslöshet, sjukdomar och ångest. Jag blir både så rörd och berörd av allt. Jag vet inte hur jag ska kunna välja. Men jag tänker att jag ska ta en kväll nu, en packe näsdukar, en flaska vin och läsa igenom allting.

Läs hela inlägget nedan.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Hanna Krohn
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Bröllopsögonblick