Ingen ville ha de blinda katterna – då adopterade hon dem

1 av 4 | Foto: Kattsyskonen ville inte skilja sig från varandra.
GODA NYHETER

De tre blinda kattsyskonen övergavs i en lagerlokal. Men tack vare Catherine från Dubai fick de ett hem, skriver Bored Panda.

– Jag kunde bara inte lämna kvar dem, säger Catherine.

Historien om de blinda kattsyskonen börjar en vinter för två år sedan i Dubai. Då hittades kattungarna övergivna i en tom lagerlokal. De tros ha förlorat synen på grund av en kattinfluensa som deras tidigare ägare inte brytt sig om att behandla. De fick då bo på ett katthem ett tag till en av dem återadopterades av deras gamla ägare – men han jamade så mycket i sin ensamhet att han lämnades tillbaka. Och snart därefter klev Catherine Magno in.

– Jag hade adopterat min första kattunge bara några månader tidigare och hade egentligen ingen erfarenhet av katter. Men deras historia berörde mig så mycket att jag bara inte kunde lämna kvar dem, säger Catherine till Bored Panda.

”De är som vilka katter som helst”

Så kom lilla Blue, Meadow och Willow att hamna i hennes vårdnad. Catherine var orolig för att deras tillstånd skulle vara problematiskt – men hon fick fel.

– Det enda jag behövt göra var att till en början inte flytta runt på möbler och saker i lägenheten. Men de är väldigt anpassningsbara.

Hon säger att de egentligen är precis som alla andra katter – de kan bara inte se.

– Jag vill visa att de är precis som vilka katter som helst – och med rätt start kan de dessutom komma bra överens med andra katter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Katter

Dubai