PRESENTERAS AV

Förlorade sin mobil – fick oväntat paket åtta månader senare

1 av 3 | Foto: Privat
Lukas förlorade sin mobil efter en blöt utekväll i februari. Han trodde aldrig att han skulle återse den igen.
GODA NYHETER

Lukas Timbäck, 23, förlorade sin mobil efter en utekväll i februari. När det åtta månader senare kom ett paket med posten, skickat från Tyskland, kunde han inte tro sina ögon, skriver Expressen.

– Det här är inget man är med om många gånger i livet, säger Lukas.

En kväll i februari i år började Lukas Timbäck och hans vän kvällen på en restaurang där de åt middag. Därefter begav de sig till stället Ritz där bandet Backyard Babies hade konsert för att sedan avsluta kvällen på nattklubben Stora Örebro.

Dagen efter vaknade Lukas på soffan iklädd i sina skinnbyxor – det var då han upptäckte att mobilen var borta.

– Man kände sig rätt jävla kass.

Det var bara ta sig upp och ta tag i allt praktiska som att polisanmäla och fixa nytt simkort.

– Hela söndagen gick åt till det.

Och under veckan som kom köpte han en ny mobil och den gamla var med ens glömd.

Fick hämta ut paket

Nu, åtta månader efter hans blöta kväll, kom det en avi hem till Lukas och hans pappa som heter som ett av Lukas mellannamn. Avin, som var till pappan, antydde att han hade ett paket att hämta på posten – trots att han inte beställt något. Så på onsdagen åkte han för hämta ut paketet.

– Då ringde han mig och sa att paketet snarare var till mig.

Lukas bad sin pappa öppna paketet – och i det låg det oväntade. Paketet innehöll hans försvunna mobiltelefon. Och med mobilen kom även ett brev från Bundespolizeiinspektion i tyska Rostock som var undertecknat av kriminalinspektör Scheit.

 – Det här är inget man är med om många gånger i livet, säger Lukas.

”Det är helt otroligt”

Enligt Frank Schmoll, som är presstalesperson för polisen i Rostock, hade Lukas tur, skriver Expressen. De hade hittat mobilen under en rutinkontroll.

– Normalt är det ingen kontroll mellan Schengenländerna, men vi gör då och då rutinkontroller i hamnen i Rostock. Ibland hittar vi stöldgods i en bil, och det gjorde vi den här gången. Även andra saker än den här mobiltelefonen, säger han till tidningen.

Genom kontakt med svensk polis lyckades de spåra Lukas polisanmälan och skicka tillbaka telefonen.

– Att min telefon låg i just den bilen, det är helt otroligt, säger Lukas.

”Nu är jag kändis”

Lukas delade med sig av det otroliga på sin Facebooksida och skriver att det är en av de sjukaste sakerna han varit med om.

– För det första är det ganska sjukt att den kom tillbaka till mig, sedan var det ganska sjukt att den var i helt oklanderligt skick, säger han och skämtar:

– Nu är jag kändis i Örebro, jag kallas Iphone-Lukas.