Publicerad:
Uppdaterad:

Tiggarens fina gåva till ettåriga Elliot

Av: Jonna Claesson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat
Emmas son Elliot fick en fin gåva av tiggaren vid butiken.

När Emma Eriksson åkte för att panta lite burkar med sonen Elliot bestämde hon sig för att ge panten till tiggaren som satt utanför butiken. Det han gjorde i gentjänst gjorde henne tårögd.

Det var på onsdagen som 25-åriga Emma och hennes 14 månader gamla son Elliot skulle åka och panta burkar på Lidl i Vetlanda. Hon brukar vanligtvis ge några slantar till tiggarna som sitter utanför men just den här dagen hade hon inga småpengar.

– Jag tänkte att han kunde få min pant i stället. Så jag gav honom den och gick in i affären för att handla.

När hon kom ut från butiken hörde hon hur någon ropade efter henne.

– Han ropade ”madamé, madamé”.

Mannen hade blivit så tacksam över panten att han gått in i butiken och köpt en leksak till Elliot.

– Han hade köpt en lastbil till honom. Jag sa att jag verkligen inte behövde den utan att han skulle få pengarna, men han insisterade.

Den gamle mannen kramade om Emma och bad gud vaka över henne.

– Jag har aldrig känt sådan tacksamhet som jag gjorde just då och Elliot satte sig direkt bredvid mannen och började brumma omkring där. Han har lekt med den idag också.

”Kommer fortsätta ge”

Emma delade med sig av händelsen i ett inlägg i en Facebookgrupp: ”Både han o jag gick därifrån med tårar i ögonen..men av två helt olika anledningar tror jag..men tacksamhet kände vi nog båda två

– Jag hade sådan glädje inom mig och ville dela med mig av den till alla andra. Ibland kan något så litet som bara några burkar göra stor skillnad för någon annan. Jag kommer fortsätta att ge. Det här ändrar ingenting. Det här har bara givit mig en ännu bättre känsla för att fortsätta ge.

Hon försöker även uppfostra Elliot till att göra gott för andra.

– Han brukar få lite pengar och för att gå fram och ge. Jag vill han han ska lära sig att det inte bara är dåligt i världen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN