Polishund fick sparken – var för snäll

avMalin Wigen

Tanken var att den schäfervalpen Gavel skulle bli en polishund åt den australienska polisen – men han var inte intresserad av att jaga kriminella. Istället fick han ett nytt jobb, skriver BBC.

1 av 6 | Foto: Facebook
Gavel skulle utbildas till polishund.

Polisen i Queensland i Australien hade höga förväntningar på den tyska schäfervalpen Gavel i början när han skulle utbildas till polishund. De trodde att han, som hade en fin stamtavla, inom 16 månader skulle kunna söka upp och fånga kriminella ”som en stolt medlem av Queenslands hundtrupp”. Men så blev inte fallet.

Istället för att ge sig på hårdhudade tjuvar ville Gavel hälsa på främlingar och polisen kände att han ”inte hade vad som krävdes för att leva ett liv på frontlinjen”.

Gavel var helt enkelt för social för att vara en polishund så de fick avbryta hans utbildning i februari, skriver BBC. Som tur är hade han blivit uppfostrad hemma hos Queenslands guvenör Paul de Jersey sedan sex års månaders så guvenören gav valpen ett helt nytt jobb. Numera är han en ständig deltagare under ceremonier i regeringshuset.

Foto: Facebook


”Han har växt ur fyra ceremoniella rockar, gått igenom ett karriärbyte ( hans officiella titel är nu Gavel VRD, Vice-kungliga hunden”) Och har gett otroligt mycket glädje åt guvenören, Mrs de Jersey, regeringstjänstemännen och de tusentals Queenslandsborna som har besökt ägodomen”, säger en talesman för guvenören, skriver BBC.

I hans nya jobb ingår det att välkomna gäster och grupper till Queenslands regeringshus. Och under ceremonierna bär han dräkter med Queenslands emblem.

”Vi hoppas att Gavel är med oss för en lång tid i framtiden”, sa guvenören till lokala medier.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Foto: AJ MOLLER PHOTOGRAPHY/Facebook
ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar