Här får de äldre skåla i boendets "fredagsbar"

Foto: Skärmdump / Youtube
Här får de äldre ta sig ett glas – och en salt pinne.
GODA NYHETER

På det här äldreboendet kokar de boende av fredagsstämning. Här dukas nämligen upp för whisky, shots och öl när helgen närmar sig.

– Det är roligt när det händer något nytt, säger Aage Kyed, 93, till Jydske Vestkysten.

Många är säkert sugna på något alkoholhaltigt att dricka till helgen. Och på ett äldreboende i Kolding i Danmark ges även pensionärerna chansen att festa till det lite extra när fredagen knackar på dörren.

Nu dukas nämligen en fredagsbar upp på boendet. På Plejecenter Vesterled står de boende redo att hugga in på en buffé – med salta pinnar, öl, whisky, läsk och shots.

– Det är roligt när det händer något nytt här, säger Aage Kyed, 93, till Jydske Vestkysten.

”Det ville tjejerna ha”

Personalen har gjort en undersökning bland de 26 boende på äldreboendet för att få veta vad som efterfrågas i fredagsbaren. Aage och hans kompis Poul Gundesen, 90, var sugna på öl.

Men citronvatten med snaps däremot, vilket också erbjöds, hade de två männen aldrig provat.

– Det vill tjejerna alltid ha förr i tiden, säger Poul.

Erbjudit ”en liten en”

Och förutom fredagsbaren har de boende möjlighet att dricka öl och snaps även andra kvällar. Både på lördagen och söndagen erbjuds det som måltidsdryck till middagen.

Poul berättar att han tidigare bjudit in Aage till sin lägenhet för att ta ”en liten en” ihop. Men det har aldrig blivit av, så det är kanske tur att baren har kommit till boendet så att de båda får chansen att umgås över ett glas eller två ändå.

– Han säger att jag ska komma och ta en öl, men det har jag aldrig kommit mig för, säger Aage.

ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark

Öl