Tvåbenta hunden blev räddad av hjältar

Foto: Dog Rescuers Inc
Nu har tvåbenta hunden Cupid blivit räddad.
GODA NYHETER

Förra veckan hittades en tvåbent hund i en sopkorg – nu har Cupid blivit räddad av ett gäng hundhjältar.

– Han är verkligen jätterolig, säger Joan Znidarec till The Dodo.

Det var förra veckan som någon slängde en bara sju månader gammal hundvalp i en sopkorg i Toronto i Kanada. Ingen vet varför någon tyckte att hunden inte var värd mer än att kastas i soporna.

Men lyckligtvis hittades han av ett gäng förbipasserande kvinnor. De kontaktade Dog Rescuers Inc i staden, och nu har valpen – som fått namnet Cupid – äntligen fått trygghet i vardagen.

– Han är så himla fin, och verkligen jätterolig och tuff, säger Joan Znidarec, som är ordförande för Dog Rescuers, till The Dodo.

”Är oacceptabelt”

Men förutom att han blivit övergiven finns det en till sak som ställer till problem i vardagen för Cupid. Han har nämligen bara två ben, vilket skapar ganska mycket problem i vardagen.

– Han är ännu mer utmanande än vanliga valpar är, och jag antar att det är anledningen till varför han blev övergiven. Men oavsett vilket är det oacceptabelt, säger Znidarec.

Nu har valpen i varje fall fått en fosterfamilj där han lär sig att trivas. Och på torsdag nästa vecka händer något väldigt viktigt. Då ska han nämligen få ett par protesben.

– Det är ett fantastiskt företag här i Toronto som bara jobbar med att göra proteser åt hundar. Vi har redan mätt honom och börjat förbereda, säger Znidarec.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Toronto

Kanada