Gravida enäggstvillingarna: ”Skulle kunna föda samtidigt”

Leslie och Johana Villarroel Vásquez, 24, har delat det mesta genom livet.

Därför kändes det ganska naturligt när enäggstvillingarna fick reda på att de båda var gravida samtidigt.

– Vi skulle kunna föda samtidigt, säger Leslie Villarroel Vásquez.

Det var i september som Johana Villarroel Vásquez, 24, från Sundsvall upptäckte att hon väntade barn, och meddelade sin tvillingsyster den glada nyheten.

Leslie hade nyligen fött sin första son och blev därför förvånad när graviditetsstickan visade plus även för henne, bara några veckor senare.

– Vi trodde ju aldrig att hon skulle bli gravid just då, säger Johana Villarroel Vásquez.

Även om de synkade graviditeterna kom som en överraskning kändes det snart ganska självklart, berättar tvillingarna.

– Vi har alltid gått i samma klass, vi har haft samma jobb, vi har samma bästa vänner, allt har alltid varit samma, så det föll sig nästan naturligt, eftersom det alltid har varit jag och Johana i allt. Så när det väl hände kändes det inte som att det var så speciellt, säger Leslie Villarroel Vásquez.

Gör succé på Instagram

Eftersom tjejerna är närmast identiskt lika, tyckte de att det kunde vara kul att ta några bilder där de visar upp sina lika stora magar.

– Familjen har tjatat på oss om att ta fina bilder, mest som ett minne, säger Leslie.

Efter att bilderna väckt stor uppståndelse i en mammagrupp på Facebook bestämde sig tjejerna för att skapa ett gemensamt konto på Instagram. På två dagar har kontot, där tvillingarna ska dela med sig av sina erfarenheter, fått över 7 000 följare.

– Vi har ju inte sett det som en så big deal, det är först nu när folk börjar ge så mycket respons som man tänker att det kanske är ganska coolt att vi är enäggstvillingar och gravida typ samtidigt, säger Johana.

Kan föda samtidigt

Nu är Leslie i vecka 26, och Johana i vecka 31. Trots att fem veckor skiljer deras graviditeter finns en chans att barnen kommer samtidigt.

– Man är ju beräknad ett datum, men man kan ju föda två veckor innan eller efter så vi skulle lika gärna kunna föda samtidigt, det ska bli intressant att se, säger Leslie, som har en förhöjd risk för tidig förlossning.

Oavsett om bebisarna föds samma dag eller ej, lär de få en lika nära relation som deras mammor har.

– Jag har en son på tio månader också och när vi är tillsammans tar Johana hand om honom som sin son, säger Leslie och får medhåll från sin syster.

– Jag tror att det kommer bli så med våra barn också, de kommer att bli som gemensamma barn. De får två mammor kan man säga, säger Johana.

Publisert:

LÄS VIDARE