PRESENTERAS AV

17-åring räddade äldre kvinna – som gick på motorvägen

avMalin Wigen

87-åriga Laura Farr var förvirrad och kall när hon gick längs den trafikerade motorvägen. Då dök 17-årige Eric Roman upp och blev hennes hjälte.

– Jag kunde inte bara låta henne vara, säger han till CBS News.

Foto: Skärmdump CBC

17-årige Eric Roman drömmer om att bli polis. Och han verkar vara på rätt bana med tanke på hans insats förra lördagen. Han blev helgens hjälte när han räddade 87-åriga Laura Farr som hamnat vilse på en motorväg i New York.

Han kom körandes i sin bil när han såg henne gåendes på den trafikerade vägen och stannade bilen.

– Hon såg väldigt förvirrad ut. Det såg ut som att hon behövde hjälp, säger han till CBS New York.

87-åringen själv säger att hon var kall och förvirrad.

– Min kropp skakade. Han sa till mig att sätta mig ned då han inte ville att jag skulle ramla ihop.

Följde henne ända till sjukhuset

Laura var på väg för att träffa sina barnbarn. De bor bara några kvarter från henne och vanligtvis brukar hon ta sig dit på egen hand men denna dag så hade någon skjutsat henne. När hon gick ur bilen så förstod hon inte var hon var och fortsatte att gå.

Enligt kvinnans dotter Roselyn Abraham gick hon cirka tre kilometer utan att någon frågade om hon behövde hjälp. Som tur är stannade Eric.

– Jag kunde inte bara låta henne vara, säger han.

Eric ringde en ambulans – men när den väl kom fram vågade inte Laura åka med. Då lovade Eric henne att han skulle möta henne på sjukhuset. Han sa att han kunde hålla hennes hand när hon gick in i ambulansen, bara hon lät dem ta med henne.

– När han kom till sjukhuset ropade han hennes namn och då sa hon ”där är pojken som hjälpte mig”, berättar Lauras dotter för CBS New York.

Enligt Laura var hon väldigt glad över att se Eric som såg till att hålla hennes humör uppe och som lovade att se till att hon var säker. Efter händelsen hyllas han som hjälte i lokala medier.

ARTIKELN HANDLAR OM