Polisen Jesper, 32, om hyllningarna: ”Otroligt värmande”

Foto: TT/Jessica Gow
En liten pojke placerar blommor på en polisbil vid Sergels torg i Stockholm.
GODA NYHETER

Efter terrorattacken i Stockholm har hyllningarna strömmat in till huvudstadens poliser. En av de som arbetade var Jesper, 32, och han är tacksam för de fina orden och gesterna.

– Det känns otroligt värmande. Folk kommer fram med blommor, säger han till Metro.

Terrorattacken i Stockholm den 7 april har skakat om Sverige. Men i sorgen och rädslan som uppstod klev många fram och gjorde det där lilla extra för varandra. Poliser som var i tjänst har fått hyllningar från både politiker och civilbefolkning.

Nu berättar Jesper, 32, polis på Norrmalm, om helgen för Metro. Han var inte i tjänst när attacken inträffade, men åt lunch i närheten av Sergels torg och hörde en smäll. Jesper förstod direkt att någonting var fel.

– Människor kom springandes och jag såg lastbilen stå inne i entrén. Jag förstod att det kunde vara någon form av terrorbrott, säger han till Metro.

1 av 3 | Foto: Twitter
En flicka lägger blommor på en polisbil i Stockholm under lördagen.

Många ville jobba

Han sprang direkt till Hötorget och hjälpte folk att ta sig in på ett hotell för att söka skydd. Sedan begav han sig vidare till jobbet på polisen på Norrmalm. Där var det många som valt att jobba extra frivilligt.

– Jag mötte många kollegor som hade kommit in på sin fritid och ställt sig till förfogande för att börja jobba. Folk ville verkligen arbeta, berättar han.

Det har varit intensiva arbetsdagar, och Jesper och kollegorna har arbetat många timmar i sträck. Han hyllar sina kollegors insats vid attentatsplatsen – och är berörd av hur allmänheten visat sin tacksamhet mot poliserna.

– Det känns otroligt värmande. Folk kommer fram med blommor, vi får kramar och vi får uppskattning på alla möjliga sätt och vis, säger Jesper till Metro.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM