PRESENTERAS AV

Leksaksskepp seglade från Skottland till Skandinavien

1 av 2 | Foto: Privat
GODA NYHETER

Två pojkar från Skottland sjösatte sitt leksaksskepp och fick det att segla hela vägen till Skandinavien, skriver brittiska BBC.

Bröderna Ollie Ferguson, åtta och Harry, fem, från Turriff i Skottland sjösatte sitt leksaksskepp i slutet av maj. Vad de inte visste då var att det lilla skeppet skulle segla i hundratals mil.

Att sjösätta skeppet var en av punkterna som fanns på pojkarnas ”att göra innan jag dör-lista” men innan det var dags att utsätta skeppet för havets allvar var de tvugna att döpa det och testköra det i en pool.

Skeppet döptes till Adventure och så fort pojkarna hade sett till så att skeppet kunde hålla sig upprätt och flytande åkte de till kusten för att sätta vind i seglen.

Pojkarnas pappa MacNeill Ferguson säger till BBC att alla som stött på skeppet har varit snälla mot det. Oftast har de meddelat familjen att de sett skeppet och att de styrt det vidare.

– Varje gång vi får ett meddelande som berättar för oss var skeppet har varit så kollar vi upp platsen på datorn. Det ger dem förståelse för hur stor världen är, säger han.

Hittills har båten varit i både Danmark, Sverige och Norge. Där har sedan ett norskt fartyg plockat upp båten för att åter igen sjösätta det borta i Kap-verde. Allt för att det ska få en chans att segla över Atlanten.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Skottland

Sverige

Båtar