PRESENTERAS AV

Tjäna 150 000 kronor – på att ligga i två månader

Foto: Hasse Holmberg/TT
Jobbet för den som gillar att ligga ned.
GODA NYHETER

Är du en sådan som helst tillbringar så mycket tid som möjligt under täcket?

Då kan detta vara jobbet för dig. En fransk forskargrupp söker 24 personer till ett särskilt experiment, skriver The Guardian.

En fransk forskargrupp, med inriktning medicin och rymd, söker nu 24 personer som kan tänka sig att tillbringa 60 dagar i sängen – och få 150 000 kronor för besväret.

– Volontärerna måste vara beredda på att de ska äta, tvätta sig och gå på toaletten när de ligger i sängen. Regeln är att åtminstone en axel måste vara i kontakt med sängen hela tiden, säger forskaren Arnaud Beck till franska 20 minutes.

Tanken är att sängliggandet ska simulera viktlöshet, vilket är något de vill titta närmare på – nämligen hur kroppen hanterar viktlöshet. De vill se möjliga konsekvenser av att man inte sätter sin fot på marken på två månader.

Så är kriterierna för deltagarna

Experimentet kommer att äga rum på en klinik i franska Toulouse. Först kommer deltagarna att testas i två veckor och efter det följer 60 dagar i sängen. Och därefter väntar två veckor av rehabilitering, fysisk återhämtning och analyser.

De söker dock inte vem som helst utan har vissa krav på sina testpersoner: Du ska vara en man på 20-45 år, inte röka, inte ha några allergier, inte gå på någon diet, vara i perfekt hälsa, vara aktiv och ha ett BMI som ligger på mellan 22 och 27, skriver The Guardian.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM