Bröderna blev Brittas hjältar på vägen

1 av 2
GODA NYHETER

Bröderna Jonathan och Alexander såg att det kunde sluta illa för Britta som körde framför dem – och fick henne att stanna bilen, skriver Västerbottens-Kuriren.

– De var vardagshjältar. De gjorde en liten gest som var så mycket värd, säger hon till Aftonbladet.

Britta Lindgren, 59, var på väg till sitt jobb i Umeå i lånad bil. Hon hörde plötsligt ett ljud från bilen och gick ur för att se vad som stod på.

– Jag sparkade på däcken men hittade inget fel med dem.

Hon körde vidare då en bil bakom henne började tuta frenetiskt. Det visade sig vara bröderna Jonathan och Alexander Granlund, 28 respektive 26 år, som lagt märke till att ena däcket på bilen satt löst.

– Det var väldigt nära på att lossna, hon hade nog inte kunnat köra mycket längre innan det skulle falla av, säger Jonathan.

Britta stannade upp vid en busshållplats och satte på sina varningsblinkers. Det var då som hon såg att killarna, som åkt iväg, vände tillbaka och stannade vid henne. Jonathan och brodern klev ur sin bil för att hjälpa Britta. De skruvade åt däck för däck – något som gjorde Britta väldigt tacksam.

– De var vardagshjältar. De gjorde en liten gest som var så mycket värd. Jag har hört om folk som tappat däcken, det hade kunnat slutat mycket värre.

”Roligt att hjälpa till”

Hon uppmärksammade bröderna i en Facebookgrupp där deras vardagsinsats hyllas: ”De till och med vände och kom tillbaka för att hjälpa mig att dra åt hjulmuttrarna och kollade för säkerhetsskull alla andra muttrar. De kallar jag hjältar”.

– Det är roligt att hjälpa till, speciellt roligt med tanke på hur det ser ut i världen, säger Jonathan om lovorden och fortsätter:

– Det är många som kanske inte anser sig ha tid, men tar man sin tid och hjälper gör det mycket.

ARTIKELN HANDLAR OM

Däck