Megan, 16, är den första i tävlingen – som har en cp-skada

avMalin Wigen

GODA NYHETER

Megan Reeve, 16, år är den första någonsin som deltar i tävlingen om att bli ”Miss England”. Förra helgen vann hon en deltävling och gick vidare till semifinalen.

– Att vinna gör mycket för självförtroendet och ett bevis på att du aldrig borde låta en funktionsnedsättning stå i vägen för att uppnå det du vill i livet, säger hon till The Independent.

16-åriga Megan Reeve har en cp-skada sedan födseln, dessutom har hon Aspergers syndrom. Under sin skolgång mobbades hon av andra elever.

– Jag upplevde mycket mobbning från folk i skolan när jag växte upp. Eftersom jag går annorlunda jämfört med andra kallade de mig ”pingvin”, ”dinosaurie” och annat. Det är svårt, jag kämpar dagligen. Jag kämpar med att klä på mig, med trapporna, min hållning och sånt, säger hon till The Independent.

Men hon bestämde att inget skulle stå i vägen för hennes dröm – att bli skönhetsdrottning.

Och nu har drömmen gott i uppfyllelse. Hon kan bli den första personen med funktionsnedsättning som kan vinna ”Miss England”-tävlingen. Detta efter att hon förra helgen utsågs till ”Miss Rugby” – vilket kvalificerar henne till tävlingens semifinal i tävlingen.

– Det kändes fantastiskt att vinna. Jag blev grovt attackerad för tre år sedan och det fick mig att få ångestproblematik, så det här gjorde mycket för mitt självförtroende.

1 av 2 | Foto: Facebook/Mr, Miss & Junior Miss Rugby
Megan, 16, är den första deltagaren någonsin som har en cp-skada i tävlingen.

Hon är dessutom den första deltagaren någonsin som har cerebal pares som deltar i tävlingens 65-åriga historia.

– När jag faktiskt tävlade förra helgen var det första gången jag någonsin varit på en scen. Jag var nervös men väldigt taggad, säger hon.

Hon berättar att hon fick lära sig dagen innan träningen om hur man går och poserar – men att hon inte hade någon erfarenhet av det.

–  Att vinna gör mycket för självförtroendet och ett bevis på att du aldrig borde låta en funktionsnedsättning stå i vägen för att uppnå det du vill i livet.

Hennes mamma Sarah var på plats och var såklart stolt över sin dotter.

– Att någon som har cerebral pares och asperger gör det hon gör är fantastiskt. Hon vill bara inspirera människor, säger hon till The Independent.

5 saker som gör dig lycklig 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM