Här tävlar polisen – i att åka pulka

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:

Den norska polisen tog en paus i sitt annars allvarliga arbete och utmanade varandra i ett pulkarace. Nu sprids klippet över hela världen.

Mitt i natten, när jobbpasset var över, samlades tolv norska poliser för att utmana varandra i ett pulkarace. De hittade en brant backe som var avstängd för trafik och använde sig av sina polissköldar för att kunna ta sig ned.

Polisens vardag är ofta präglad av allvar. Därför är det viktigt att lossa på slipsen ibland, koppla av och ha kul”, skriver de på sin Facebooksida där de har delat med sig av ett klipp som visar deras upptåg.

Det var polisen i stadsdelen Heimdal i Trondheim som utmanade sina kollegor vid Sentrum polistation i pulkaracet, för cirka en vecka sedan. Och med tanke på deras glada utrop verkade de ha kul. Deltagarna är dock oense om vem som vann tävlingen.

– Det finns misstankar om att ledningscentralen som bjöd in sig själva i tävlingen, och vann båda omgångarna, fuskade. Vi är osäkra på om de får vara med igen, säger polisen Lena Aanense till norska NRK och kollegan Ketil Stene tillägger:

– De kom ut med helt ny utrusning och de bästa sköldarna.

Enligt honom hade de själva utrustning som var väl använd med repor på skärmarna.

Klippet har spridits världen över och flera i kommentarsfältet på polisens Facebooksida skriver att de uppskattar polisens lekfullhet.

Nu skrattade jag gott. Ha en bra dag”, skriver en person och ”Viktigt att ha barnasinnet kvar”‚ skriver en annan.

Publicerad: