Klassnallen Bo-Boo är på äventyr – reser runt i hela världen

Publicerad:

GODA NYHETER

Den lilla klassnallen Bo–Boo är ute på en riktig äventyrsresa.

Eleverna på Vilans skola i södra Stockholm skickade iväg honom i september. Nu har han kommit hela vägen till USA – och fått se Vita huset.

– Vi hade aldrig i vår vildaste fantasi drömma om att han hade kunnat komma så långt, berättar läraren Johanna Adellian.

I läseboken diamantjakten skickar eleverna ut en nalle på resa i världen för att se var han hamnar. När årskurs två på Vilans skola i Nacka läste om nallen äventyr fick de en idé.

– En elev ropade: ”Jag har en nalle hemma, ska vi inte göra likadant?”. Jag nappade direkt, säger Johanna Adellian som är lärare på skolan.

Men innan de skickade ut nallen var den tvungen att få ett namn. Efter högljudda diskussioner och många idéer så beslutade de sig för att nallen skulle heta Bo–Boo.

Sedan skrev klassen en lapp som de band runt nallens hals där det stod:

”Hej, jag heter Bo-Boo. Ta gärna med mig på äventyr och ta en bild och mejla denna adress.”

– Och det dröjde inte länge innan mejlen började komma och Bo-Boos äventyr ute i världen var igång, berättar Johanna.

1 av 3 | Foto: Anna Bohny
Bo-Boo på en cykeltur i Nederländerna.

Bo–Boo cyklade på gatorna i Amsterdam

Bo-Boo hade fått flyga med en annan lärares föräldrar till Polen. De satte honom sedan på en trappa framför en kyrka där och sa hejdå. Och Bo– Boo fick snabbt nya vänner.

– Vi fick mejl från gruvarbetare som tagit med Bo-Boo långt ner under jorden på äventyr i Krakow. Sen från ett par som tog med honom ut på middag.

Bo–Boo hamnade sen i Nederländerna där han både fick äta gott och susa fram genom vinden på en cykel.

– Alla har varit så engagerade. När de hade med honom på cykeltur fick han till och med en liten rosa cykelhjälm, berättar Johanna och skrattar glatt.

1 av 4 | Foto: Ula Speek
Harper fick åka från Reston till Harper’s Ferry i West Virginia.

Klassnallen skickade en hälsning – från Vita huset

Efter cykeläventyret i Amsterdam tog Bo-Boo flyget – till andra sidan Atlanten. Där besökte han både Georgia, West Virginia och New York och fick bland annat åka en Tesla.

– Och är från Vita huset i Washington DC. Eleverna jublade när jag visade bilden på Boo bo därifrån för det var häftigt, berättar Johanna.

Men Bo–Boos äventyr är långt ifrån slut. Nu verkar nämligen den äventyrslystna nallen vara på väg söderut – mot Sydamerika.

– Det är så roligt att få följa honom och vi lär oss mycket av Boo bos resa. Vi har tittat på en jordglob, och i vår ska vi lära oss om hans färdväg och skriva texter om den, säger Johanna och berättar att Boo bo har en egen blogg på skolan som inte bara elever utan även föräldrar följer.

– Det är så roligt. Vi hade aldrig i vår vildaste fantasi drömma om att Bo-Boo hade kunnat komma så lång.

Följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad:

LÄS VIDARE