Goda nyheter

Kryssningsföretaget donerar miljoner – som tack för hjälpen

Av: 

Claes Olsson

GODA NYHETER

Efter ett mycket dramatiskt dygn och ett stort räddningspådrag kunde Viking Sky lägga till. Som tack skänks nu en miljon norska kronor var till organisationerna som deltog i aktionen.

När Viking Sky äntligen la till vid hamnen i norska Molde söndagen den 24 mars möttes de av jubel. Kryssningsfartyget hade dagen innan drabbats av motorproblem i en storm. Ett stort och mycket dramatiskt räddningspådrag med helikoptrar sattes i gång och flera hundra personer evakuerades. Nu skänker Viking Cruises, som äger fartyget, en miljon norska kronor var till organisationerna Redningsselskapet, norska Röda Korset och Norsk Folkehjelp som tack för hjälpen.

– Vi är mycket tacksamma för denna gåva från Viking Cruises. Medlen ger oss möjlighet att satsa på ny utrustning och upplärning inom massevakuering, säger Redningsselskapets generalsekreterare Rikke Lind i ett pressmeddelande.

”Fint erkännande”

Även Röda Korset meddelar att pengarna ska användas för att utveckla beredskapsarbetet.

– Pengarna är både ett tydligt och fint erkännande av insatsen från de 200 volontärer som ställde upp, säger Robert Mood, chef för norska Röda Korset, till Bergens Tidende.

Under det dramatiska dygnet kunde omkring 470 personer evakueras via helikopter. Resterande 900 passagerare kom i land först på söndagen när fartyget la till vid hamnen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintern – handla munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert:

LÄS VIDARE

Viking Sky har lagt till

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Viking Sky

Röda Korset

Kryssningar

Båtar