Sexårige Oscar fick sommarjobb på Willys

avChristina Smedbakken

GODA NYHETER

Oscar Svensson är sex år gammal och har länge velat jobba på Willys, därför skrev han ett brev. Igår jobbade han sin första dag, vilket Metro var först med att skriva om.

– Jag fick ta bort tomma kartonger och fylla på med grejor. När jag inte nådde så fick jag låna en pall, säger Oscar till Aftonbladet.

1 av 12 | Foto: Privat
Oscar Svensson, 6, är Willys yngste medarbetare.

Ända sedan Oscar Svensson, 6, från Ödåkra utanför Helsingborg var riktigt liten har han tyckte om ordning och reda. När han som tvååring fick en trehjuling var det första han gjorde att åka runt och samla upp skräp i en påse.

När han följer med och handlar på Willys i Väla brukar han gå runt och hålla ordning och flytta på tomma kartonger. En dag när han gjorde det trillade några ketchupflaskor i golvet. Oscar blev orolig och ledsen, men tröstades snabbt av en i personalen.

Skrev ett brev till Willys

Väl hemma pratade han mycket om den snälle butiksanställde. Här uppstod idén om att sommarjobba på Willys.

– Jag sade att det går nog inte, han är ju så liten. Men han ville ändå skicka ett brev så jag hjälpte honom skriva, säger mamman Linda Svensson.

”Hej! Jag heter Oscar och är snart 7 år. Jag skulle så gärna vilja sommarjobba men mamma har sagt att jag inte får för jag är för liten. Det tycker jag är dumt!”

Så börjar brevet som mamma Linda hjälpte till att skriva. Bara kort efter att de skickat det fick de ett svar. Oscar fick gärna komma och sommarjobba i butiken.

”Det ska vara fint när kunderna kommer”

I tisdags var Oscar på informationsträff, och igår jobbade han sin första dag.

– Jag fick ta bort tomma kartonger och fylla på med grejor. När jag inte nådde så fick jag låna en pall. Jag tycker det ska vara fint när kunderna kommer och ska handla, säger Oscar.

– Han fick känna sig som en anställd. Han fick en keps att behålla och fick låna en tröja, säger Linda.

Även butikschefen Kent-Ola Högman är nöjd med Oscars arbetsinsats.

– Han var en helt underbar, nyfiken och arbetsam kille. Han vann alla våra hjärtan. Oscar är definitivt en framtida medarbetare hos oss, säger han till Metro.

Drömjobb: soptippen

Efter onsdagens insats har Oscar nu tagit sommarsemester. Han hoppas på att kunna komma och jobba på Willys fler gånger, men den stora drömmen är inte att jobba i butik.

– Mitt drömjobb är soptippen. Jag vill sortera grejor, och om någon har tappat något på gatan tar jag det till rätt container. Jag ska köra sopbil också, säger han.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Willys

Sommarjobb