Här förlovar sig Ove och Eva – efter 55 år

Foto: Faksimil/TV4 Play
Ove och Eva nu och då.
GODA NYHETER

1961 satt de i samma skolbil – och 2014 sågs de igen. Ove och Eva bestämde sig för att satsa allt och lämna sina förhållanden. På alla hjärtans dag förlovade de sig i TV4.

I en skolbil 1961 satt Ove, 11, och Eva, 9, intill varandra. Eva lade märke till att den lite äldre killen sökte hennes uppmärksamhet på olika vis. Han bråkade och knuffade, och hon undrade varför.

Ove, i sin tur, ville bara visa att han tyckte om henne – men hade svårt att uttrycka det.

– Jag tyckte ju att den här flickan med det röda håret och de pigga ögonen var ganska fin egentligen. Söt alltså, säger han 55 år senare i TV4.

Efter några år skildes deras vägar. De hamnade på olika håll. Eva gifte sig och flyttade till Vingåker, och Ove hamnade i Kumla där han levde i ett samboförhållande. Båda befann sig alltså i Örebro-trakten, men hade ingen kontakt förrän 2011.

Foto: Faksimil/TV4 Play
Skolfotot från 1961.

Höll sporadisk kontakt

Eva hade hunnit få barn och barnbarn. Så hörde hon från en gammal klasskamrat att den där Ove fanns i Kumla. Hon blev nyfiken och använde sig av nätet för att kolla upp honom. Sedan tog hon kontakt – och de gamla klasskompisarna pratade i timmar.

De kom att hålla en något sporadisk kontakt i några år. Men i november 2014 skulle Ove in till stan och handla en kamera, och de båda stämde träff vid ett köpcentrum. De möttes vid Örebro sjukhus södra entré.

– När jag fick syn på Eva hände något fantastiskt. Jag förstod inte vad det var, att man kunde bli så drabbad. Det kändes enormt, säger Ove.

Eva berättar i ”Malou efter tio” att hon direkt kände attraktion och något starkt gentemot Ove. De gick och åt mat. Lunchen drog ut på tiden. I flera timmar pratade de om minnen från skolan, resor och gamla lärare. Båda hade efteråt en känsla av att något speciellt hade hänt.

Foto: Faksimil/TV4 Play
Här förlovar de sig – i direktsändning.

Förlovade sig i tv

Men de hördes inte igen förrän kring nyår. Båda var kvar i sina långa relationer. Men sedan började de ses. Igen. Och igen. Och igen. Till slut blev de tvungna att ta steget och lämna sina relationer för att ge varandra chansen.

Det var självklart inte lätt att ta beslutet, eller att berätta. Men idag får de vara tillsammans. De har åkt på resor ihop – i december besökte de Marocko och snart väntar Rom. Och på alla hjärtans dag, i tv-studion, passade de på att ta steget – och förlova sig.

– Det är ju den 14 februari, säger Eva glatt efter att Ove trätt på henne ringen.


För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM