Håkan, 62, skapade Sveriges största semla

avJonna Claesson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Privat

Till Sveriges stora förtjusning står det dagen till ära en gigantisk semla i rondellen utanför Överkalix i Norrbotten, skriver SVT Norrbotten.

– Vi vill som muntra upp folket i glesbygden, säger han.

Håkan Andersson, 62, och hans tre kompisar i Överkalix har under två år överraskat boende i kommunen med olika skapelser. Det har varit allt från påskkärringar till älgjägare och nu – en gigantisk semla.

– Vi är några vänner som håller på. Vi har riktigt roligt när vi gör i ordning de här sakerna, säger Håkan och skrattar.

Under två år har gänget försökt vara anonyma men med tidens gång har de blivit påkomna.

– Vi försöker bege oss ut när bilarna har försvunnit men jag tror vi råkade avslöja oss för NSD någon gång. Nu tror jag att de flesta vet att det är vi som är ute och gör rackartyg.

Vad Håkan och hans kompanjoner har skapat semlan av är lite hemligt, men han kan i alla fall avslöja att den till största del består av en återanvänd bubbelpool.

– Själva bullen är gjord av en upp och nedvänd bubbelpool som jag har haft stående i trädgården sedan tryckte vi in lite lakan som skulle se ut som grädde.I övrigt är det lite roligt om det vattnas i munnen på folk.

Håkan och hans kamrater ville muntra upp folk och ge lastbilschaufförerna någonting att skratta åt.

– Vi vill som muntra upp folket i glesbygden. Jag tycker det är ett bra sätt att göra lite positiv och glad reklam för Överkalix. Vi får mycket uppskattning, säger Håkan Andersson.

När semle är över så är det dags att spåna på nästa projekt.

– Jag tänker inte säga vad det är vi tänker göra men det blir nog roligt ska du se, du kommer höra talas om det. Man skulle kunna säga att vi är mogna till kroppen men kanske lite barnsliga i huvudet, säger han.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Överkalix

Folk

Semlor