Banksy hyllar vårdhjältar med tavla

I gatukonstnären Banksys senaste verk hyllar han vårdpersonalen som kämpar mot viruspandemin. Nu har tavlan överlåtits till ett sjukhus i Southampton i England.

Batman och Spiderman har kastats i soptunnan. En sjuksköterska med mantel är den nya hjälten i den hemlighetsfulle konstnären Banksys senaste verk. På onsdagen hängdes tavlan upp på väggen i ett sjukhus i Southampton.

”Tack för allt ni gör. Jag hoppas att det här skänker lite ljus till tillvaron, även om den bara är svart och vit”, skriver konstnären i ett meddelande till personalen, enligt BBC.

Den brittiska dödssiffran till följd av coronaviruset närmar sig 30 000 personer. Det innebär att Storbritannien är det land som drabbats hårdast utanför USA.

Här är verket som skänktes till sjukhuset.
Här är verket som skänktes till sjukhuset.

”Vårdpersonalen är hjältarna nu”

Nu tackar den hårt arbetande vårdpersonalen för gåvan.

– Det har varit en svår tid för oss under coronapandemin men vi har verkligen jobbat tillsammans som ett lag. Det är fint att se något sådant här. Alla superhjältar har lagts åt sidan, vårdpersonalen är hjältarna nu, säger sjuksköterskan Steph till nyhetsbyrån Reuters.

Nu finns tavlan för allmän beskådan, eller ja, för sjukhusets personal och patienternas beskådan, på våning C på sjukhuset Southampton General i England.

Publisert:

LÄS VIDARE