PRESENTERAS AV

103-åring skänkte förmögenhet till vännerna

Foto: TT
GODA NYHETER

När en 103-årig kvinna som bott på vårdhemmet Randers i Danmark gick bort, testamenterade hon hela sin förmögenhet till vårdhemmet och de som bor där, skriver danska tidningen Amtavisen.

Den 103-åriga kvinnan, som av sekretesskäl inte nämns vid namn, bodde på vårdhemmet i Randers, Danmark, till och från under tre år men flyttade hem under hennes sista månader i livet. Kvinnan som inte hade några släktingar trivdes så bra på vårdhemmet att hon valde att testamentera allt hon ägde till dem.

– Hon skrev i sitt testamente att hon var så nöjd med vården hon hade fått här och valde därför att ge sin förmögenhet till oss, säger vårdboendets chef Helle Dreisig till Amtavisen.

”Viktigt att göra saker tillsammans”

Det blev ungefär 800 000 svenska kronor som vårdhemmet tog emot. Hittills har en del av pengarna lagts på restaurangbesök och resor. Men pengarna är långt ifrån slut. I maj väntar en konsert med sångerskan Kirsten Siggaard och Helle säger att det lilla extra har en gynnsam effekt på de boendes hälsa.

– Jag är säker på att det hänger ihop, det är inte bara medicin. Det är viktigt för de boende att göra saker tillsammans med människor de bryr sig om, säger Helle Dreisig.

Helle Dreisig kan inte berätta kvinnans namn på grund av sekretesskäl men beskriver henne som ”stark” och ”självständig”. När hennes man gick bort bodde hon kvar hemma och det var inte förrän efter hon fyllt 100 som hon tog emot hjälp från vårdhemmet. Då var det fyrtio år sedan hon besökt en läkare.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Randers

Danmark