Goda nyheter

Här överraskar lärarna på skolavslutningen – med dans i kyrkan

avBabs Drougge

Den stillsamma skolavslutningen i kyrkan tog en oväntad vändning när lärarna slöt upp i en dans – koreograferad in i minsta detalj.

– Det är någonting vi gör för eleverna, som en hyllning till dem, säger musikläraren Maciel Numhauser.

Eleverna på Lerbäckskolan i Lund firade under fredagen en traditionell skolavslutning i Allhelgonakyrkan. Men det var inte bara ”den blomstertid” på agendan, skulle det visa sig.

Plösligt satte en betydligt modernare låt igång, och som av en händelse kände varenda lärare för att börja dansa – exakt likadant.

– Det brukar bli en succé att se sina lärare i nya roller, när man sett dem på ett sätt hela läsåret. Det sista som händer innan man går på sommarlov är att se dem i en koreografi, det blir en väldigt häftig grej. Så det är någonting vi gör för eleverna, som en hyllning till dem, säger musikläraren Maciel Numhauser, som tagit initiativ till överraskningen.

Foto: Privat
Maciel Numhauser är lärare i musik och har tagit fram koreografin till lärarnas succédans.

Elevernas reaktioner lät inte vänta på sig. Till stort jubel slutförde lärarna dansen, som de övat på under stort hemlighetsmakeri. Sedan i påskas har de mötts varje vecka, och med hjälp av videor som Maciel spelat in har de även kunnat öva hemma på egen hand.

Förutom att ge eleverna en rolig och avslappnad avrundning av terminen, har dansövningarna gett positiva effekter även för lärarna.

– Det blir ett väldigt bra tillfälle för teambuilding i gruppen, och vi får in lite friskvård, så vi har sett väldigt mycket positivt i det här, säger Maciel Numhauser.

Maciel har arbetat på skolan i två år och genomförde en liknande show förra året. Även då gjorde dansen succé, och videon spreds via sociala medier över hela landet.

– Det är ju kul, dels för att det är tydligt att det har lagts ner mycket arbete, men det blir ju också tydligt att lärarna har olika lätt eller svårt för dansen. Och det är väl det som är så härligt – att man kan bjuda på sig själv, säger Maciel Numhauser.

Följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Lund

Dans