Johan öppnar sina barns kalas för alla

Johan välkomnar de barn som inte brukar bli bjudna på kalas.
Johan välkomnar de barn som inte brukar bli bjudna på kalas.

Barnkalas innebär inte alltid glädje för alla barn – vissa får ingen inbjudan. Med detta i åtanke har Johan Wendt öppnat upp sina tvillingars kalas för de barn som inte brukar bli bjudna.

– Mina barn träffar gärna nya människor. För mig är det en liten sak att göra.

Snart fyller 38-åriga Johan Wendts tvillingdöttrar tre år och då vankas deras första kalas. Den 12 november kommer det äga rum på ett lekland i Stockholm. En skillnad på det här kalaset och många andra är att det inte bara är kompisar som är inbjudna. Det barn som inte brukar bli inbjudet är mer än välkommen – det enda man behöver göra är att ta kontakt med Johan på hans Facebooksida.

– Idén grundar sig i en rädsla över att mina barn inte ska bli inbjudna. Om det finns några barn i den situationen får de komma till deras kalas, säger Johan och fortsätter:

– Det kändes bara rätt att göra så. Jag har också läst artiklar om barn som haft kalas och där det inte dykt upp någon. Det gör så jävla ont att läsa om det, särkilt när man har egna barn.

”Det bästa man kan få”

Det är redan sex utomstående personer som har anmält sig till kalaset, eller snarare sex nya kompisar enligt Johan. Den som kommer kan vänta sig röj, bus, korv, saft och några kakor. Och present ska man inte tänka på, man behöver inte ha med sig någon.

– Glädjen att de får leka med andra barn är absolut det bästa man kan få.

Flera hyllar Johan för sitt initiativ men själv tar han det med ro.

– Mina barn träffar gärna nya människor. För mig är det en liten sak att göra.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln