Gabriel, 27, delar ut reflexvästar till barn

avClaes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

På vägen till jobbet märkte Gabriel Hellman flera barn som knappt syntes. Då bestämde han sig för att dela ut gratis reflexvästar till unga som väntar på bussen i mörkret, rapporterar Södermanlands Nyheter.

– Man tänker kanske inte på att man inte syns själv, säger han.

Vid den här tiden på året är det som absolut mörkast. Då är det extra viktigt att man syns.

På väg till jobbet på Circle K i Gnesta såg stationschefen Gabriel Hellman, 27, problemet på nära håll, skriver Södermanlands Nyheter.

– Det hade kommit lite snö över natten och det var lite moddigt. Barn dök upp intill bilen och då får man hjärtat i halsgropen, säger han till Aftonbladet.

Längs med väg 224 finns en del hållplatser där många barn väntar på bussen. Hastighetsbegränsningen är 90 km/h, vägen är smal och den saknar belysning. Gabriel började fundera på hur de skulle kunna hjälpa till.

– Jag tänkte att vi kan dela ut reflexvästar. Nu har vi delat ut runt 20 stycken, säger han.

1 av 2 | Foto: Privat
”Det gör en sån himla skillnad med reflex”, säger stationschefen Gabriel Hellman.

Fått stor spridning

Västarna är för barn och unga upp till 18 år och kan hämtas ut på bensinstationen – helt kostnadsfritt. Initiativet har fått stor uppmärksamhet, inte minst i en lokal Facebookgrupp. Där har nästan 1 000 personer reagerat på inlägget.

– Det är jätteroligt att vi satte igång tanken. Jag tror att spridningen får folk att tänka till lite. Man ser nog bilen och tänker att man ser den så bra men man tänker kanske inte på att man inte syns själv, säger han och fortsätter:

– Det gör en sådan himla skillnad med reflex.

Var snäll – allt blir bättre! 00:29
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Gnesta

Circle K

Belysning