Här uppfylls 21-åriga modellens dröm

Här går drömmen i uppfyllelse för spanjorskan Marian Avila. Den 21-åriga modellen, som har Downs syndrom, var en av modellerna som visade upp en ny kollektion på New York Fashion Week, skriver AP.

Många fantiserar om att någon gång få äntra en catwalk och visa upp en ny kollektion. I lördags gick den drömmen i uppfyllelse för Marian Avila, 21, från Spanien. Under New York Fashion Week fick hon visa upp sig i Talisha Whites nya kläder. Att hon har Downs syndrom var givetvis inget problem, rapporterar AP.

– Jag var väldigt glad och jag älskade catwalken. Jag ville visa världen att det inte finns några hinder, säger hon till AP.

Upptäcktes på sociala medier

Det hela blev möjligt tack vare Atlanta-designern Talisha White. Via sociala medier fick hon upp ögonen för Marian Avila och förstod att hon behövde flygas in till den amerikanska modeveckan. Designerns mål är nämligen att visa att det, precis som Marian uttryckte, inte finns några hinder för kvinnor. Och stilen är som synes formell.

– Jag gillar att visa upp alla typer av tjejer, från väldigt uppklädda tjejer till modeller i rullstolar, modeller med Downs syndrom, modeller som är 120 cm långa och fått höra att de aldrig kan bli modell, säger Talisha White.

Drömmen lever vidare

Med sig på drömresan hade Marian Avila sina föräldrar och syskon. De satt i publiken när hon klev upp på catwalken tillsammans med andra som ofta får höra att det här inte är ett yrke för dem.

Nu hoppas Marian Avila på fler tillfällen.

– Jag övar varje dag, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE