PRESENTERAS AV

Pensionärernas glädje – i underbara filmen

SVENSKA HJÄLTAR

Sång och dans höjer alltid humöret.
I det fantastiska klippet från äldreboendet kör personal och boende igång med en spontandans, som inte lämnar någon oberörd.
– Musiken utlöste något fantastiskt, säger Liberta Mehmedi, hälsocoach på Norrgården.

Foto: Aleris
Dans på älderboendet Norrgården.

Filmklippet från äldreboendet Aleris Norrgården visar den genuina glädje som kan uppstå med hjälp av lite dans och musik.

På Norrgården har de ofta inplanerade hälsofrämjande aktiviteter, men ibland uppstår även fantastiska spontana aktiviteter. Den här gången brast både personal och boende ut i sång och dans.

– Musiken utlöste något fantastiskt, man vet aldrig när det händer så det gäller att fånga ögonblicket, säger Liberta Mehmedi, hälsocoach på Norrgården.

Musik går alltid hem

Musikens starka kraft påverkar oss människor mycket positivt och därför lyssnar de ofta på musik på boendet, berättar Liberta Mehmedi. Hon säger att musiken gör att de boende lättare kan komma i kontakt med sina känslor och den alltid skapar en fin stämning.

– Det är jättehäftigt när man ser det. Det kan finnas de som inte pratar så mycket, men man kan använda musiken som kommunikation, säger hon.

Ser bortom begränsningarna

På Norrgården försöker de att se bortom allas olika begränsningar. Varken ålder eller funktionsnedsättningar ska hindra de boende från att vara med och sjunga eller dansa.

Filmen har delats mycket i sociala medier och äldreboendet har fått mycket positiv respons. Liberta Mehmedi, som filmade klippet, berättar att det är tillfällen som dessa som ger personalen extra energi och säger att de genom klippet kunnat inspirera andra äldreboenden att jobba på samma sätt.

– Det sprider hopp och glädje. Man kan göra så mycket av så lite, säger hon.

Följ Goda nyheter på Facebook för fler liknande artiklar

ARTIKELN HANDLAR OM

Aleris

Musik