PRESENTERAS AV

Ahmed har Downs syndrom – och svart bälte i taekwondo

Foto: Skärmdump / TV2.no
Ahmed, 28, har Downs syndrom – och svart bälte i taekwondo.
GODA NYHETER

Nyligen skrev Ahmed från Tromsö historia – han blev nämligen förste norrman med Downs syndrom som tagit svart bälte i taekwondo.

– Jag vill bara fortsätta och jobba vidare, säger Ahmed till norska TV2.

Det var i december förra året som det blev klart. Ahmed Nordin, 28, från Tromsö fick äntligen sitt svarta bälte i kampsporten taekwondo. Självklart ett stort steg för de allra flesta – men inte minst för Ahmed.

Han skrev nämligen historia över hela landet genom att erövra bältet. Nu är han den första norrmannen någonsin med Downs syndrom som tagit svart bälte i den koreanska sporten.

– Det har tagit många år, men det har varit fantastiskt. Min största glädje är att se glädjen i hans kropp och i hans ögon, säger hans tränare Ivan Tzatchev, 67, till norska TV2.

”Ska göra det omöjliga”

Ivan har varit vid Ahmeds sida under hela hans tid som kampsportare. Ahmed har tränat i tio år innan han nu erövrat den åtråvärda titeln, och berättar för norsk tv att han är väldigt nöjd med det.

– Första gången jag såg honom såg jag glimten i hans ögon. Och då tänkte jag att vi ska göra det omöjliga tillsammans, säger Ivan.

Ahmeds fästmö var så nervös att hon inte vågade gå på hans gradering, men fick ett meddelande om succén efteråt. Då föll det tårar, berättar Ahmed. Och han vill bara fortsätta mot ännu högre höjder inom kampsportens värld.

– Jag vill bara fortsätta och jobba vidare, och ta högre nivåer av det svarta bältet, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Taekwondo

Norge