Sharmin, 30, bjuder med familj på Gröna Lund

GODA NYHETER

”Är ett privilegium att kunna hjälpa till”

1 av 2

Sharmin Sarhangi från Stockholm hade inte mycket pengar under sin uppväxt. Nu vill hon hjälpa andra familjer som är i liknande situation – genom att bjuda en familj på en heldag på Gröna Lund.

Sharmin Sarhangi växte upp med fyra syskon och en ensamstående mamma som fick kämpa hårt för att få det att gå ihop. De få gånger de kunde göra roliga saker minns Sharmin som väldigt fina. Det inspirerade henne att, via Facebook, bjuda med en familj på en dag på nöjesparken Gröna Lund i Stockholm.

”Alla förtjänar att få åka”

Sharmin, 30, skrev ett inlägg i en grupp för tjejer på Facebook och svaren lät inte vänta på sig.

– Jag trodde någon enstaka skulle skriva på Facebook, inte att det skulle bli så här många. Så nu i eftermiddag ska jag sätta mig och läsa igenom alla meddelanden och sedan lotta fram vem som får åka. Det är tufft för alla barn förtjänar att få åka, säger hon.

”Privilegium att kunna hjälpa”

Under heldagen på Gröna Lund bjuder Sharmin på inträde, åkband, mat och dryck. Sharmin hoppas på att kunna inspirera andra att göra liknande saker.

– Det är flera som skrivit att de inspirerats att göra liknande saker, men det är mest en bonus. Nu fick jag tillbaka en del på skatteåterbäringen och har så det räcker och blir över. Jag gör det här mycket för min egen skull också, det är ett privilegium att kunna hjälpa någon.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Feelgood

Stockholm