Goda nyheter

Se Ellens maffiga pepparkakshus

Av: 

Claes Olsson

GODA NYHETER

Många är vi som står och svär när årets pepparkakshus ska resas. Annat är det för Ellen Hansson, 28, som gör otroligt detaljrika hus – helt från grunden. Nu är hon klar med årets bygge.

– Det är alltid kul med positiva kommentarer men jag gör det för min egen skull, säger hon.

Det är inget snack om saken. Ellen Hansson från Orust gör pepparkakshus som är otroligt maffiga. Nu är hon klar med årets bygge, något som P4 Väst var först att rapportera om.

– Jag gillar småpyssel och finlir, det har jag alltid gjort. Det här är femte året som jag bakar från grunden, säger Ellen Hansson till Aftonbladet.

Arbetet tar vanligtvis några timmar per dag – i totalt tre dagar. En dag för att göra mallar och baka delarna, en dag för dekor och fönster och en sista dag för själva bygget. Och det är många som imponeras.

– Det är alltid kul med positiva kommentarer men jag gör det för min egen skull. Det är lite meditativt men man blir lite taggad när även andra tycker att det är roligt, säger hon.

”Jag ger mig inte”

I år blev det ett påhittat hus med inspiration från flera olika byggnader. Något år har det blivit en exakt kopia, och ett år gjorde hon ett stationshus med tillhörande tåg.

– Det är kul med många fönster. Då har man mycket belysning och det blir mysigare så.

Det är väldigt detaljrikt, hur behåller du lugnet?

– Det är väldigt sällan som jag blir irriterad när jag grejar men jag sprider ut det så att man kan ta det när det passar. Jag är lite enveten av mig så jag ger mig inte.

Redan nu planeras nästa års pepparkakshus.

– Man blir aldrig riktigt nöjd. Även om de är fina så tänker man på saker man kunde gjort annorlunda. Jag kanske hinner med att baka ett till redan i år.

Följ Goda nyheter på Facebook

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Pepparkakshus

Orust

Jul