Barnbarnets geniala påhitt: Kramdraperi

Publicerad:
Här får de äntligen kramas igen.
Foto: Miriam Cauvin/Facebook
Här får de äntligen kramas igen.

GODA NYHETER

Det är inte läge att krama våra äldre. Men med Antony Cauvins uppfinning blev det möjligt – utan smittorisk.

– När man har känt någon i hela sitt liv, att då få krama den personen igen… alla blev tårögda, säger han till Sky News.

Det gäller att hålla social distans under coronapandemin. Speciellt när det kommer till våra äldre.

För att runda den restriktionen har Antony Cauvin, 29, från engelska Stratford-upon-Avon, uppfunnit en ”kram-ställning” som låter honom omfamna sina äldre familjemedlemmar.

Förra helgen skred han till verket och inhandlade material. Några plankor, ett genomskinligt duschdraperi och armslånga handskar var vad som behövdes. När ”kramdraperiet” var färdigställt kunde han äntligen, efter månader av distans, krama om sin mormor.

– Innan vi tog den till mina morföräldrars hus så testade jag den med min fru och det fungerade. Vi skrattade men tänkte att det faktiskt kan fungera. Så vi tog med den till deras hus och ställde upp den i trädgården medan de höll sig i uterummet, säger Antony Cauvin till Sky News.

Står kvar i trädgården

Utan att faktiskt vidröra varandra, eller för den delen andas på varandra, kunde de kramas. Det var ett både roligt och tårfyllt möte.

– Vi skrattade så mycket för att det kändes som en så långsökt och knasig idé. Vi rörde aldrig mormor. Jag tror på social distansering och vill inte utsätta någon för en risk, säger Antony Cauvin till Sky News.

Efter varje möte rengör de plasten, och nu får ”kramdraperiet” stå kvar i trädgården så att de sju andra barnbarnen kan komma dit och kramas.

Se videon på mötet här:

10 HJÄLTAR SOM HJÄLPER I CORONAKRISEN

Publicerad:

LÄS VIDARE