13-åring sålde sitt Xbox - köpte bil till mamma

De flesta barn önskar sig ett Xbox men 13-åriga William Preston sålde sitt Xbox och gjorde trädgårdsarbete för att överraska sin mamma med en bil.

William Preston från Nevada, USA, såg hur hans ensamstående mamma kämpade med att ta hand om honom och hans två syskon. Mamman Krystal Preston hade inte heller lätt att ta sig runt eftersom hon inte ägde någon bil.

Hennes äldsta son William ville så gärna hjälpa sin mamma och letade på nätet för att få inspiration.
– Jag såg på Youtube hur de köpte bilar till sina mammor och överraskade dem. Jag ville också göra det, sa William till KOLO.

Hittade bilen på Facebook

För att kunna tjäna ihop pengar till en bil till sin mamma hjälpte han olika personer i grannskapet med trädgårdsarbete och hemsysslor. Han sålde till och med sitt Xbox för att få ihop pengar till bilen.

En dag var han inne på Facebook och såg att en kvinna skulle sälja sin bil, en vit Chevrolet Metro 1999.

– Den var ganska billig så jag frågade om jag kunde byta bilen mot något eller tjäna ihop pengar för den. Först sa hon nej, men sedan ångrade hon sig och gick med på det, berättade William Preston tv-kanalen.

Så kom dagen då William hade köpt bilen. Han berättade för sin mamma som först inte trodde på honom. Men utanför huset stod kvinnan som sålt bilen. Hon körde Krystal och William hem till henne där bilen stod parkerad.

– Jag kunde inte tro det, jag började gråta. Hon gav mig nycklarna och alla papper, säger Krystal Preston.

Krystal Preston publicerade ett inlägg på Facebook där hon berättade vad som hade hänt. Inlägget blev viralt och fått flera tusen gilla-markeringar och delningar. Hon skriver i inlägget:

”Jag är så stolt över min son, vilken 13-åring köper en bil till sin mamma?”.

Publisert: